Belföld

Csúfos bukás: csempészcigivel bukott le az MSZP volt parlamenti képviselője

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – közölte az ukrán Jevropejszka Pravda. A lap szerint az érintett egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője.

Az MSZP honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és Legény az elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is - írja a Telex

A határőröknek egyből szemet szúrt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján azonban már nem volt diplomata rendszám.

Amikor a hatóságok arra kötelezték, hogy a politikus kinyissa az autót, a férfi diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében végül felnyitották az ominózus csomagtartót. Mint a hírekből kiderült, kellemetlen volt a tartalma, de csempészáru pontos mennyiségét egyelőre nem állapították meg, a jegyzőkönyv felvétele csütörtök este még folyamatban volt.

Csütörtök este az MSZP máris egy vérciki közleménnyel kellett, hogy előálljon.

Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük - állt az MSZP közleményében.

A Beregsurány-Luzsanka határátkelő ukrán oldalán fennakadt csempészáruról az ukrán vámhatóság, videót is közölt:

Objektum doboz

Információk szerint Legény Zsolt (korábbi országgyűlési képviselő, MSZP), 22:33 órakor, gyalogosan Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen Magyarország területére belépett, személygépkocsiját és az abban talált jövedéki termékeket az ukrán hatóságok lefoglalták.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom