Belföld

CÖF: A hazugságtól még a Lánchíd is ránk szakadhat

A CÖF-CÖKA fel sem meri tételezni, hogy a főpolgármester és felelős csapata nem tudja megkülönböztetni a Lánchíd kivitelezésének bruttó és nettó árban megállapított pályázati összegét - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében csütörtökön a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a Lánchíddal kapcsolatos újabb fővárosi ügyetlenkedések kapcsán.

CÖF: A hazugságtól még a Lánchíd is ránk szakadhat
A civil szervezetet felháborítja, hogy a fővárosi vezetés óvodásoknak nézi a polgárokat
Fotó: MH/Katona László

A CÖF szerint tisztességtelen dolog a polgárok lenézése, átverése, tudatos becsapása. "Nem árt számolni azzal, hogy Magyarország lakói nem óvodások", annak ellenére sem, hogy a "főváros által kibocsájtott meséskönyvekben egyre többször találkozunk félrevezetéssel".

A CÖF kiemelte: tény, hogy Tarlós Istvánék annak idején a pályázók által ajánlott összegek felülvizsgálatát kérték, mert azt sokallták. Most a nyertes cég nem kevesebb, mint 4,9 milliárddal drágább ajánlattal nyerte el a pályázatot.

"Beszélhetnénk arról is, hogy a kötbér jóval kevesebb lett, míg az előleg megegyezik a felemelt és elfogadott kivitelezési költségtöbblettel. Hülyék azért mi se sem vagyunk. A lóláb kilóg. A regnáló főpolgármester csapata az elfogadott pályázat nettó árával hasonlítja össze a Tarlós által vezetett ártenderen megjelenített bruttó árat. Ily módon világos, hogy a Karácsony-csapat által elfogadott kivitelezési összeg közel öt millió forinttal több" - mutat rá a közlemény.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék kegyeltje lett a befutó

ĀNaponta panaszkodik forráshiányra a főpolgármester, de a hármas metró után a Lánchíd felújítása is több milliárddal drágul, a gyurcsányista klientúra kifizetésére pedig mindig akad forrás