Belföld

Nem érdemes kioktatni egy másik országot

Miközben a magukat liberálisnak valló kormányok folyamatosan kritizálják a magyar kormány családpolitikáját, a saját rendszerük működtetésébe most belebuktak - írta Facebook-bejegyzésében Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter posztjában a holland kormány lemondására reagálva emlékeztetett: Mark Rutte holland miniszterelnök a jogállamiságra hivatkozva nemrég még pénzügyi büntetéssel fenyegette Magyarországot, és egy hazánk nélküli új Európai Unió ötletét is felvetette a holland parlamentben.

„Most éppen a holland parlament egyik vizsgálóbizottsága jutott arra, hogy a holland adóhatóság megsértette a jogállamiságot és figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, családok megélhetését lehetetlenítette el tömegesen” - írta Novák Katalin, kiemelve: miközben a magukat liberálisnak valló kormányok folyamatosan kritizálják a magyar kormány családpolitikáját, a saját rendszerük működtetésébe most belebuktak.

„Ezért sem érdemes kioktatni egy másik országot és beleszólni a belpolitikai kérdésekbe. A holland jövőt bízzuk a holland, a magyart a magyar választókra” - írta a miniszter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink