Belföld

Kocsis Máté: Pikó András ismét megbukott városvezetésből

Józsefváros teljes egészében visszakapja az állami támogatást, kormányzati forrásból megújulhat a gyermekek és idősek négy évszakos üdülője, csak kérelmeznie kell az önkormányzatnak - jelentette be Kocsis Máté szerdán a Facebookon.

Kocsis Máté: Pikó András ismét megbukott városvezetésből
Kocsis Máté
Fotó: MH

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, reméli, hogy ez sikerülni fog, de a biztonság kedvéért a Fidesz helyi képviselői előterjesztést nyújtanak be erről. Ezután el kell végezni a vállalt építési és zöldítési programot a már megépült házak mellé. „A polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni, cselekedni” - írta a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté szerint Pikó ismét megbukott városvezetésből, ugyanis „őrjöngő posztok megírása helyett célszerűbb lenne inkább tájékozódnia, hiszen nem ért ahhoz a munkához, amit elvállalt. Ez pedig kommunikációs trükkökkel és csűrés-csavarással nem orvosolható.”

A Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy Pikó András megválasztása óta annyit szerencsétlenkedett és trükközött a gyerektábor felújításával is, míg december 31-én lejárt a határidő és vissza kell fizetnie a fel nem használt állami támogatást.

Pikó kedden ennek kapcsán írt egy posztot a közösségi oldalon, melyben Kocsis Mátét hibáztatta a kialakult helyzetért, Kocsis erre válaszul jelezte, hogy pert indít a józsefvárosi polgármester ellen - ahogy arról mi is írtunk.

Kocsis Máté rámutatott, hogy Pikó a témában ma egy újabb posztot jelentetett meg, „ebben ki is merült a városvezetői munkája, pedig a két facebook bejegyzés és a baráti újságírók riadóztatása mellett írhatott volna akár egy e-mailt is, vagy érdeklődhetett volna a minisztériumban” - fogalmazott a fideszes poltikus.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közölte, hogy kedden telefonon és levélben tájékoztatást kért a támogatás további lehetséges felhasználásáról, hiszen minisztériumi saját bevételnek minősül a visszafizetett összeg. Kocsis Máté a mai napon hivatalos választ is kapott, mely szerint nincs akadálya a támogatási szerződés újbóli megkötésének, ha az önkormányzat azt írásban kéri.

Kapcsolódó írásaink