Belföld

Kocsis Máté pert indít Pikó András ellen

A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy pert indít Józsefváros baloldali polgármestere ellen.

Kocsis Máté pert indít Pikó András ellen
Kocsis Máté, Fidesz frakcióvezetője
Fotó: MH

Ellentétben a polgármester úrral, gyerekkorom számos nyarát töltöttem Józsefváros káptalanfüredi gyermektáborában. A lepusztult intézmény újjáépítése számomra nem csak közügy volt mindig, hanem személyes is. Az elmúlt években megépítettük az új házakat, Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az 1 milliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit – írja Facebook-bejegyzésében Kocsis.

A Fidesz frakcióvezetője kiemeli, Pikóéknak meg kellett volna építeniük a játszóteret, a kertben a tanösvényt, a közösségi épületet, a sportpályákat. Már 2019 októberében jogerős építési engedélyük volt rá, 2020 tavaszán elkezdődhetett volna a beruházás. Ha nem ő a polgármester, már kész is lenne – fűzte hozzá Kocsis Máté.

Mint írja, ehelyett 2020 őszén lebutították a szakmai programot, például már a fűtést sem akarták bekötni a négy évszakos házakba, de a védőnői szobát és a főzőkonyhát is kihúzták a tervekből. Az eredeti tartalom durva megváltoztatását viszont az EMMI már nem tartotta támogathatónak.

Azt kell megépíteni, amire a pénzt kapták, és nem kell trükközni. Pikóék így bukták el a pénzt – emelte ki Kocsis Máté, hozzátette, Józsefváros baloldali polgármestere most azt mondja, hogy mindez „Kocsis Máté bosszúja”.

Igen, mindennek van határa – hangsúlyozta a fideszes politikus, aki azt tervezi, hogy a bíróságon elnyert pénzből játékokat, sportszereket vásárol a józsefvárosi gyermekek részére.

Objektum doboz

Szomorú látni, hogy Pikó András képtelen vezetni a kerületet, ehelyett inkább vádaskodik, hivatalából politikai ellenfeleit akarja megsemmisíteni, és rendszeresen hamis vádakat terjeszt. Megválasztása óta egyetlen komoly fejlesztési programot sem indított, miközben 13+2,6 milliárd többlettel vette át az önkormányzatot. Amit pedig megörökölt azt is elbaltázta – összegezte a baloldali polgármester eddigi teljesítményét Kocsis Máté.

A tábor akkor is meg fog épülni! A támogatást újra ki fogom lobbizni a kormánynál! Nem Pikónak, hanem a gyermekek miatt. Afelől viszont nem vagyok nyugodt, hogy a polgármester másodjára vajon képes lesz-e befejezni a felújítást. Esetleg a hazudozás helyett dolgoznia kellene inkább – zárta bejegyzését a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink