Belföld

Még Soros elkötelezett embere szerint is súlyos vereséget szenvedett a baloldal

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? - kérdezi Facebook posztjában a baloldali EP-képviselőket Vásárhelyi Mária, a magyarországi baloldal egyik leghangosabb szószólója, Soros György elkötelezett embere.

Még Soros elkötelezett embere szerint is súlyos vereséget szenvedett a baloldal
Vásárhelyi Mária
Fotó: atv.hu

Az Origo cikkében felidézi, hogy Gyurcsányné és Ujhelyi István is el akarta hitetni a baloldal híveivel, hogy a magyar-lengyel-német megegyezés az ő győzelmüket jelenti.

Ahogy azt mi is megírtuk: ez egyáltalán nem így van, Magyarország és Orbán Viktor győzött, Angela Merkel elfogadta a magyar és a lengyel miniszterelnök minden feltételét. Vásárhelyi Mária szerint is ez történt - csak ő nem örül neki.

„Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat” -írja Vásárhelyi Mária, demokratákon  szokás szerint saját magukat, a magyarországi baloldalt értve. Aztán azon panaszkodik, hogy Angela Merkel - Vásárhelyi szavaival - „elvtelen kompromisszumot” kötött Orbán Viktorral, akit persze a szokásos diktátorozással próbál támadni.

A legérdekesebb a bejegyzésben, hogy ő maga is - megcáfolva Gyurcsánynét és Ujhelyit - azt emeli ki, hogy 2022-ig semmilyen eljárást nem tud indítani Brüsszel, és azután is csak az uniós pénzekkel kapcsolatban. Ez a legfontosabb jogi és politikai garancia, amit a magyar és a lengyel miniszterelnök kiharcolt. Brüsszel nem tud homályos politikai elvek alapján támadást indítani az illegális migrációt és a genderideológia erőszakos terjesztését ellenző magyar kormány ellen. 

Bejegyzésének végén a láthatóan nagyon dühös Vásárhelyi elismeri, hogy a magyar baloldal nem tudja a választáson legyőzni a Fideszt, Brüsszel segítségét remélték a hatalomra kerüléshez. Mivel ez most sem sikerült, Vásárhelyi Mária egyenesen „Európa sírásójának” nevezi Angela Merkelt.

Vásárhelyi Mária ismert baloldali aktivista, az egykori SZDSZ alapító tagja  Soros egyik legelkötelezettebb magyarországi embere.

Kapcsolódó írásaink

Magyar–lengyel győzelem

ĀA megállapodás tiszteletben tartja az uniós szerződéseket, a nemzeti identitásunkat,és védelmet nyújt a politikai zsarolással szemben – közölte Varga Judit