Belföld

A BKK továbbra sem hajtott végre érdemi járatsűrítést

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kormányhivatal többszöri felszólítása után, negyedik alkalommal sem nyújtott be elfogadható beadványt a járatsűrítésre vonatkozóan, a tervben ugyanis olyan információk szerepelnek, amelyeket a BKK szakmailag nem támasztott alá - áll a Fővárosi Kormányhivatal által pénteken reggel kiadott közleményben.

A BKK továbbra sem hajtott végre érdemi járatsűrítést
Nem segíti járatsűrítéssel a fővárosi tömegközlekedés a szabálykövetést
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A hivatal emlékeztet rá, hogy a kormány döntése értelmében a járvány elleni védekezés részeként, a közösségi terjedés fékezése érdekében a BKK-nak november 5-ig kellett volna megküldenie a járatsűrítési tervét Budapest Főváros Kormányhivatala számára.

A BKK által közölt adatokból látszik, hogy vonalainak mindössze 9 százalékán történt járatsűrítés, és azok mértéke is rendkívül alacsony. Továbbá az is kiderült a harmadik felszólításra megküldött részletes adatokból, hogy a délelőtti és a délutáni csúcsban végrehajtott járatsűrítések jelentős része nem a legnagyobb kihasználtságú vonalakon valósultak meg, csupán a kevésbé zsúfolt járatokat érinti.
A kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy szakmailag támassza alá intézkedéseit, és értékelhető járatsűrítési tervet nyújtson be.

Kapcsolódó írásaink