Belföld

A baloldali portál is elismeri, hogy kamucég nyerte a BKV-tendert

A 24. hu is megírta, hogy erősen kamucégnek néz ki az az offshore-hátterű vállalat, amely megnyerte a BKV buszbérlős közbeszerzését.

A baloldali portál is elismeri, hogy kamucég nyerte a BKV-tendert
A Fidesz kivizsgálást vár Karácsony Gergelyéktől a BKV-tender kapcsán
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Ahogy már mi is megírtuk, erősen kamucégnek néz ki az az offshore-hátterű vállalat, amely megnyerte a BKV buszbérlős közbeszerzését. A Hír TV Informátor című műsora elment az irodaházba, ahová a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. be van jegyezve, azonban a recepción nem tudtak erről. A cég egyetlen alkalmazottját, a tulajdonosának feltüntetett Tóth Erikát pedig nem találták a megadott vecsési címen.

A közbeszerzés szempontjából még aggályosabb, hogy a cégnek buszai sincsenek a csatorna információi szerint. Azokat attól a cégtől bérelnék továbbérlésre, amelyiket lenyomták a tenderen - írta  a 24.hu.

A hat busz bérléséről szóló tenderen befutó cég azért is érdekes, mert a szálak ahhoz a Leisztinger Tamáshoz vezetnek, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársa. Tüttő pedig Karácsony Gergely helyetteseként a BKV-ért felel.

Az MSZP-s politikus tagadta, hogy korrupció történt volna, a közbeszerzést pedig kivizsgáltatja a BKV felügyelőbizottságával.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony újabb hazugsága

ĀVisszautasította a budapesti iparkamara, hogy a főpolgármester a saját politikai céljaira használja fel a testületet. A baloldali városvezető minden eszközzel tovább kampányol