Belföld

Karácsony nem menekülhet a felelősség elől

Hiába ígért átláthatóságot, tisztaságot és korrupciómentességet Karácsony Gergely, most épp a zavaros buszbérlési tenderrel borzolja a kedélyeket. Egyre biztosabb, hogy olyan kamucéggel szerződnek, amelynek se busza, se alkalmazottja nincsen – fogalmazott Wintermantel Zsolt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Karácsony nem menekülhet a felelősség elől
Egyre biztosabb, hogy olyan kamucéggel szerződnek, amelynek se busza, se alkalmazottja nincsen
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Ha fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, akkor áldozni kell arra, hogy olyan buszok járjanak, amelyek nem okádják a füstöt” – hangsúlyozta a BKK igazgatóságának fideszes tagja, rámutatva arra: a főváros baloldali vezetése ahelyett, hogy kicsivel drágábban környezetkímélő járműveket szerzett volna be, a tizenkét éves, rossz környezetvédelmi besorolású kohószökevényeket választotta. Újpest korábbi polgármestere közölte: egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a „mutyibeszerzés” nyertese offshore hátterű cég, amely ráadásul az egyik főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata volt élettársához, Leisztinger Tamás vörösbáróhoz köthető.

Wintermantel emlékeztetett: a nyertes CR-Facilities a múlt héten halasztást kért, ugyanis a mai napig kellene beszállítania a BKV telephelyére, de ezt nem tudják teljesíteni. „Ez is erősíti, hogy kamucégről van szó, amelynek se busza, se alkalmazottja nincsen” – jelentette ki a politikus, aki szerint Budapest első embere nem menekülhet el a felelősség elől. Wintermantel egyébként ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a busztendert „fű alatt” írták ki, ráadásul egy olyan cég nyert, amelyről korábban senki nem hallott, és amelyet a pályázat lejárati határideje előtt alapítottak.

A fővárosi cégek vezetőinek fizetésemelését a fideszes politikus úgy kommentálta: „Érdemben nem változtat a főváros költségvetésén, ha néhány vezető bére emelkedik, de szimbolikus üzenetet hordoz a lépés, hiszen a nyugdíjasokkal, a taxisokkal vagy éppen a turizmusból élő vállalkozásokkal nem törődik a főpolgármester, nekik nem nyújt segítséget”.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony újabb hazugsága

ĀVisszautasította a budapesti iparkamara, hogy a főpolgármester a saját politikai céljaira használja fel a testületet. A baloldali városvezető minden eszközzel tovább kampányol