Belföld

Visszanyal a moslékfagyi

A magyar balliberális szivárványkoalíció próbált valami ütőset kitalálni, hogy elfedjék Korózs Lajos balhéját, illetve az ő személye körül kialakult elutasítást. Négy napon át tartott, hogy érdemben reagáljanak valamire, ez pedig végül Kövér László november 8-i interjúja lett.

Visszanyal a moslékfagyi
A moslékkoalíciót a momentumos Soproni Tamás használta még 2017-ben egy interjúban
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd csütörtökön bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein, mivel szerintük Kövér László házelnök méltatlanná vált a testület vezetésére.

A négy baloldali párt közös közleményében úgy fogalmazott, Kövér László „az elmúlt napokban még magához képest is ijesztő verbális ámokfutásba kezdett”. Kiemelték, a házelnök „emberek millióit, Magyarország nem fideszes többségét sértette meg”, amikor az ellenzéki összefogással kapcsolatban „moslékkoalícióról” beszélt. 

Sajnos azonban lyukra futottak, ugyanis a „moslékkoalíciót” a momentumos Soproni Tamás használta még 2017-ben egy, a 24.hu-nak adott interjúban.

Terézváros jelenlegi polgármesterének szavai meglehetősen komikusan hatnak ma, de akkor így fogalmazott:

„Nagyon tisztelem az Együttet, az akkori politikájukat végképp, de biztos vagyok benne, hogy most nem az összefogás az Orbán-rendszer leváltásához vezető út. Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék.”

A balliberális politikus már valószínűleg bánja szavait, hiszen egyrészt most minden párt, kör és egylet összefogást kiált a baloldalon (noha persze a saját érdekeiket szem előtt tartva), másrészt így már nehézkes vérlázítónak beállítani a házelnök megfogalmazását.

„Mi, az ellenzéki összefogás pártjai a leghatározottabban kikérjük magunknak, hogy tagjainkat, szimpatizánsainkat és választóinkat a szemmel láthatóan a teljes összeomlás szélén egyensúlyozó házelnök ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel sértegesse” - jelentették ki az ellenzéki pártok napokkal Kövér interjújának megjelenése után. Valószínűleg nem jártak utána a kifejezés eredetének.e 

Kövér László házelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában fogalmazott úgy, hogy az EU nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat, vagy azokat a „politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz”, amely most egyfajta „morális terrort” kíván alkalmazni Európában. 

A baloldali azért próbálhatott meg támadni, mert a Fidesz felszólította az MSZP-t, hogy a kamuvideókat és kamustatisztikákat gyártó Korózs Lajos mondjon le a parlament népjóléti bizottsági elnöki posztjáról.

A hazugság nem ok a lemondásra - reagált erre Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, védekezésnek nehezen mondható reakcióval.

Korózs Lajos közvetlenül a veszélyhelyzet meghosszabbítását tárgyaló parlamenti ülés előtt egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán, korábban pedig egy álmentőssel forgatott kamuvideót.

Kapcsolódó írásaink