Belföld

Az MSZP védi a kamuzó Korózs Lajost

A hazugság nem ok a lemondásra - így reagált Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a kormánypártok azon követelésére, hogy a kamuvideókat és kamustatisztikákat gyártó Korózs Lajos mondjon le a parlament népjóléti bizottsági elnöki posztjáról.

Az MSZP védi a kamuzó Korózs Lajost
Kunhalmi Ágnes védelmébe vette a hamisítót
Fotó: Facebook

"Korózs Lajos ellen hadjárat folyik, és ez nem a népjóléti bizottság elnökének személyéről szól. Korózs Lajos nem fog lemondani, semmilyen joga nincs a kormánynak megmondani, hogy Korózs Lajos mit csináljon" - jelentette ki a szocialista párt társelnöke az ATV-ben.  

Kunhalmi Ágnes már többször is megvédte védhetetlen helyzetbe került párttársát vagy szövetségesét. A legutóbb a baloldali politikusok közül elsőként állt ki a nyíltan antiszemita, alkalmazottait ki nem fizető Bíró László mellett. Mint ismert, a jobbikos politikus volt a baloldali pártok jelöltje a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson.  

Korózs Lajos közvetlenül a veszélyhelyzet meghosszabbítását tárgyaló parlamenti ülés előtt egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Gyorsan kiderült, a posztjához felhasznált zavaros statisztikák hazugságokon alapultak.

A kormánypárti politikusok egyöntetűen elítélték az MSZP-s képviselő megnyilvánulását, és egyúttal a lemondását követelték a népjóléti bizottság elnöki pozíciójáról. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra kérte a baloldali pártokat, hívják vissza Korózs Lajost, és a helyére jelöljenek új elnököt.

Az MSZP-frakció azonban nem tett eleget kérésének, hiszen a statisztikát hamisító politikust jelölte vezérszónoknak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló vitára. A Fidesz nem hagyta szó nélkül a történteket, és kivonult az ülésteremből. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom