Belföld

Szabó Tímea már a Korózs-féle kamuvideó megjelenése előtt terjesztette az álmentős hazugságait

Már tavasszal, a hírhedtté vált kamuvideó megjelenése előtt terjesztette az MSZP-s Korózs Lajos felvételén szereplő álmentős hazugságait Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki hétfőn, a parlament népjóléti bizottságának ülésén is megvédte a valótlan tartalmú videó után hamis statisztikákkal dobálózó szocialista politikust.

Szabó Tímea már a Korózs-féle kamuvideó megjelenése előtt terjesztette az álmentős hazugságait
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kitartóan védi a baloldal az MSZP kamuvideójáról elhíresült képviselőjét, Korózs Lajost: a napokban nemcsak párttársa, Kunhalmi Ágnes állt ki a szocialista politikus mellett, hanem Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is védelmébe vette a parlament népjóléti bizottságának hétfői ülésén.

Miután a Fidesz-KDNP képviselői többször is élesen bírálták Korózst, a Párbeszéd társelnöke hozzászólásában gyalázatosnak nevezte a kormánypárti honatyák magatartását. Úgy vélte, a bizottság tagjai nem kérdőjelezhetik meg a grémium elnökének személyét, hiszen őt a parlament választotta meg. „Harmincéves szokásjogot akarnak most önök aljas politikai indokból megtörni és megszüntetni” - fordult a kormánypárti képviselők felé.

Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy nem született feljelentés a „kamuvideó” miatt, és képviselői javaslat sem érkezett arra vonatkozóan, hogy Korózs méltatlanná vált volna a népjóléti bizottsági elnöki pozíciójára.

Szabó már korábban is terjesztette Korózs álmentősének hazugságait

Szabó Tímea már a hírhedt kamuvideó júniusi megjelenése előtt terjesztette a nyilvánosság előtt a felvételen szereplő álmentős hazugságait.

A párbeszédes képviselő egy idén április 27-ei parlamenti felszólalásában a következőket mondta: „Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt. Az egyiküknek friss és nyílt hasi sebe volt, elbocsátották a kórházból.

Többen rákos betegek voltak, akiknek nem jutott otthon sem gyógyszer, sem infúzió, sem fájdalomcsillapító. Az egyik betegnek kivezették a végbelét sztómazsákkal, sem ő, sem a hozzátartozók nem kaptak tájékoztatást. Ezek az emberek, képviselőtársaim, meghaltak. Ők édesanyák, édesapák voltak, nagypapák, nagymamák és barátok. Ki a felelős ezért? Az igazság az, hogy hibát hibára, tragédiát tragédiára halmoznak, és Orbán Viktor és Kásler Miklós ezek szerint szó szerint a halálba küldenek, sajnos, embereket.”

Szabó Tímea ezt megismételte másnap, április 28-án a Népjóléti bizottság ülésén is: „Számos olyan nagyon személyes beszámoló született a sajtóban, amit nehéz lenne cáfolniuk, ami azt mutatta, hogy végstádiumos daganatos betegeket, frissen amputált betegeket, ön- és közveszélyes pszichiátriai betegeket küldtek haza a döntés után.

Maga Németh Athina, egy önkéntes mentőápoló, aki vállalta azt, hogy 10 családnak segít a kórházból hazaküldött szeretteik ápolásában, azt mondta, hogy az ő 10 ápoltjából 9 meghalt az elmúlt egy hétben. 10-ből 9 hazaküldött ember meghalt, államtitkár úr! Hogy lehet ez? Ki vállalja ezért a felelősséget?”

Kamuvideó után kamustatisztikák

Korózs Lajos közvetlenül a veszélyhelyzet meghosszabbítását tárgyaló parlamenti ülés előtt egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Gyorsan kiderült, a posztjához felhasznált zavaros statisztikák hazugságokon alapultak.

A kormánypárti politikusok egyöntetűen elítélték az MSZP-s képviselő megnyilvánulását, és egyúttal a lemondását követelték a népjóléti bizottság elnöki pozíciójáról. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra kérte a baloldali pártokat, hívják vissza Korózs Lajost, és a helyére jelöljenek új elnököt.

Az MSZP-frakció azonban nem tett eleget kérésének, hiszen a statisztikát hamisító politikust jelölte vezérszónoknak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló vitára. A Fidesz nem hagyta szó nélkül a történteket, és kivonult az ülésteremből.

Kunhalmi is megvédte Korózst

A minap az ATV-ben nyilatkozva párttársa, egyben az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes is védelmébe vette a botrányt botrányra halmozó Korózst: 

„Korózs Lajos ellen hadjárat folyik, és ez nem a népjóléti bizottság elnökének személyéről szól. Korózs Lajos nem fog lemondani, semmilyen joga nincs a kormánynak megmondani, hogy Korózs Lajos mit csináljon” - fogalmazott a szocialisták társelnöke. 

Kunhalmi már többször is megvédte védhetetlen helyzetbe került párttársát vagy szövetségesét. A legutóbb a baloldali politikusok közül elsőként állt ki a nyíltan antiszemita, alkalmazottait ki nem fizető Bíró László mellett. Mint ismert, a jobbikos politikus volt a baloldali pártok jelöltje a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson, amelyet végül elbukott a kormánypárti színekben induló Koncz Zsófiával szemben.  

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom