Belföld

Fidesz: Korózs Lajos mondjon le a népjóléti bizottság elnöki posztjáról!

A Fidesz frakcióvezetője lemondásra szólította fel a népjóléti bizottság MSZP-s elnökét napirend előtt kedden, az Országgyűlésben.

Fidesz: Korózs Lajos mondjon le a népjóléti bizottság elnöki posztjáról!
Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő nemcsak videót, de már statisztikát is hamisított
Fotó: Facebook

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnökét, Korózs Lajost szólította fel lemondásra. Azzal indokolt: Korózs Lajos tavasszal a járvány első hullámában kamuvideót készített, most pedig az Országgyűlés egészségüggyel foglalkozó bizottságának elnökeként kamu halálozási statisztikákat osztott meg, félelmet keltve és alaptalanul riogatva ezzel a  magyar embereket.

„Egy világjárvány közepén ennek a fele sem tréfa” - jelentette ki Kocsis Máté, felelőtlennek nevezve Korózs Lajos viselkedését.

Szerinte ebben a helyzetben három lehetőség van: Korózs Lajos vagy magától lemond a népjóléti bizottság elnöki posztjáról, vagy szövetségesei visszahívják, vagy pedig nem kizárt, hogy a parlamenti többség maga szerez érvény ennek, amire még nem volt példa.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta: a baloldal eddig, ahol csak tudta, akadályozta a járvány elleni védekezést, álhírekkel és a kamuvideókkal akarták hitelteleníteni a munkát és kizárólag saját pitiáner akcióikkal vannak elfoglalva, ahelyett, hogy odafigyelnének magyar emberekre. Hangsúlyozta: a Korózs Lajos közreműködésével elkészült kamuvideónak nem lett semmilyen következménye, ami azt jelzi, hogy az MSZP egy következmények nélküli párt.

Hozzátette: Korózs Lajos legújabb akciójában egy 2016-os statisztikát osztott meg közösségi oldalán, amivel az próbálta a bizonyítani, hogy mostanra a koronavírus a leggyakoribb halálok. Arra szólította fel a baloldalt, hogy fejezze be a védekezésben résztvevők támadását.

A parlamentben Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is szót ejtett Korózs Lajosról, amikor Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének egyik kérdésére válaszolva azt firtatta, a szocialisták hogyan viszonyulnak a népjóléti bizottság elnökéhez, aki kamuvideót készített. Kifogásolta, hogy nem fedték meg a politikust és nem is kértek bocsánatot, sőt Korózs Lajos nem vonul vissza az egészségügyet felügyelő bizottság éléről sem, hanem kamustatisztikákat, kamuposztokat gyárt a második hullám idején is.

Emlékezetes akciója volt Korózs Lajosnak több másik eset is: a politikus ugyanis nemcsak kamuvideókat és kamustatisztikákat gyártott, más sajátos ügy is felmerült már a neve kapcsán. A rokkantság felülvizsgálatával kapcsolatos 2012-es lépést az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosáról Mengele-tervnek nevezte el, ami a Mazsihisznél is megütközést keltett.

Aztán támadta az MSZP-vel még nem összeboruló Jobbikot is, a szélsőjobboldali alakulatnak tulajdonítva egy mikroblogger által készített horogkeresztes plakátot.

Emlékezetes kiszólása volt Korózsnak az is, amikor nem csak a kormányt, hanem az egész magyar társadalmat hasonlította a náci Németországéhoz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom