Belföld

Varga Judit: Ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell

Harmincnégy törvényjavaslattal és az alaptörvény-módosítással foglalkozik az Országgyűlés a következő időszakban. „Mert ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell” - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán szerdán.

Varga Judit: Ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell
Varga Judit
Fotó: MH

A miniszter közölte: „tavasszal azzal vádoltak minket, hogy beszüntettük a parlament munkáját. Ez egy kamuhír volt. A parlament, a kormánypártok és az ellenzék akkor is dolgozott, mint ahogy most is dolgozni fog az országot érintő legfontosabb ügyeken”.

Varga Judit a legfontosabb témák között említette a „kamupártok” elleni fellépést a választási törvény módosításával, ami megítélése szerint „minden tisztességes politikus érdeke”.     

Fontos téma lesz továbbá a családok védelméről szóló alaptörvény-módosítás, amely „az édesanyák, édesapák és a gyermekek érdekeinek a védelméről és képviseletéről szól” - tette hozzá.

A miniszter felsorolásában szerepel az „egyetemek védelmére születő alaptörvény-módosítás, amely biztosítja a felsőoktatás autonómiáját és függetlenségét, hogy politikától, kormányoktól és külső befolyástól mentesen tudják végezni a munkájukat”. Említi végül az átláthatósági záradékot, amely - mint írta - biztosítja, hogy a közpénzek felhasználásának lehetőségei „mindenki számára egyértelműek legyenek”.

„A munka az Országgyűlésben sem áll le, ahogy az országnak is működnie kell” - zárta bejegyzését Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink