Belföld

Kocsis Máté: Korózsnak távoznia kell!

Végleg eljött az ideje, hogy a kamuvideós Korózs Lajos távozzon az Országgyűlés népjóléti bizottságának éléről! - szögezte le a közösségi médiában közzétett posztjában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn.

Kocsis Máté: Korózsnak távoznia kell!
Korózs Lajos a kamuvideót követően ezúttal halálozási statisztikát hamisított
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A fideszes politikus emlékeztetett: Korózs tavasszal kamuvideót gyártott, hogy lejárassa az egészségügyet, a mentősöket, ápolókat, orvosokat, és végig minden eszközzel gáncsolta a járvány elleni védekezést. Már önmagában ezért távoznia kellett volna, de nem tette meg, mutatott rá Kocsis Máté.

„Most Korózs Lajos még tovább ment, ezúttal halálozási statisztikát hamisított meg, hogy alaptalanul riogassa és becsapja az embereket” - emelte ki Kocsis Máté, aki szerint egy világjárvány közepén teljesen elfogadhatatlan, hogy egy ilyen felelőtlen ember vezesse a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát, ezért nyomatékosan megkéri a baloldali pártokat, haladéktalanul hívják vissza Korózs Lajost és jelöljenek új elnököt a helyére!

„Távozása elkerülhetetlen, ezért ha kell, ennek akár a parlament többsége fog érvényt szerezni!” - zárta posztját Kocsis Máté.

Objektum doboz

 Korózs akciója kapcsán közleményt adott ki a Fidesz is, amelyben a nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést.

„Ha rajtuk múlott volna, már sokkal kritikusabb lenne a járványhelyzet, a magyar gazdaság és a családok helyzete is, ugyanis a baloldal sorra elutasította a járvány elleni védekezéshez szükséges intézkedéseket és pénzügyi támogatásokat, helyette csak saját hatalmi játékaikkal, kamuvideók és álhírek gyártásával voltak elfoglalva” - tudatta a Fidesz, amely felszólította a baloldalt, hogy „hívja vissza végre a kamuvideós Korózs Lajost a népjóléti bizottság éléről, hiszen teljesen méltatlanná vált annak vezetésére”.

Kapcsolódó írásaink