Külföld

Varga Judit: A határ menti térségek közötti koordináció jelentősége felértékelődött

Most mikor minden a távolságtartásról és az egymástól való elzárkózásról szól, a határ menti térségek közötti koordináció jelentősége felértékelődött – fogalmazott közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: A határ menti térségek közötti koordináció jelentősége felértékelődött
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

Varga Judit rámutat, Magyarország olyan területekkel határos, ahol nagy számban élnek magyar nemzetiségű kisebbségek, ezért a határokon átívelő együttműködés létkérdés számunkra.

Kiemeli, az EU határain belüli együttműködés csak akkor működhet jól, ha erős nemzetállamok révén meg tudjuk védeni a külső határokat. Minden nemzet közös felelőssége, hogy az EU külső határai védve legyenek.

Ezeket a pontokat kiemelve képviseltem a magyar álláspontot az Európai Bizottság, a Régiók Bizottsága és a Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT) szervezésében megrendezett Boarders Forum online panelbeszélgetésen – fogalmazott Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom