Belföld

Politikai nyilatkozatot nyújt be a Mi Hazánk a kereszténység védelmében

Templomban történt terrorista gyilkosság Franciaországban, templomok elleni támadás Lengyelországban, itthon pedig még a kereszt viselése miatt is támadja Müller Cecíliát egy „újságíró” - mindezen események és tendencia miatt a Mi Hazánk szerint időszerű, hogy a magyar Országgyűlés kinyilvánítsa elkötelezettségét a keresztény értékrend mellett, és szolidaritásáról biztosítsa az áldozatokat, illetve hozzátartozóikat, közösségüket, ezért politikai nyilatkozatot nyújtunk be a kereszténység védelmében – írja közösségi oldalára feltöltött legújabb bejegyzésében Dúró Dóra.

Politikai nyilatkozatot nyújt be a Mi Hazánk a kereszténység védelmében
Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A keresztény kultúra ezeréves államiságunk meghatározója, amely nemcsak a múltunk és a jelenünk része, de jövőnket is jelenti. Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa létének alapja. Éppen mi, magyarok voltunk azok, akik az évszázadok során többször is az egész földrész védőbástyái voltunk – emeli ki Facebook-bejegyzésében a politikus.

Az elődeinkhez való hűség is megkívánja ezért az egyértelmű állásfoglalást azok mellett az értékek mellett, amelyekért ők az életüket is áldozták. Államalapítónk, Szent István tette hazánkat a keresztény Európa részévé, így kötelességünk ehhez méltónak lenni – hívja fel rá a figyelmet Dúró Dóra.

Kapcsolódó írásaink