Belföld

Nacsa: A baloldal tovább folytatja a magyar emberek sértegetését

A baloldal tovább folytatja a magyar emberek sértegetését - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője a kormánypártok nevében szerdán, Budapesten.

Nacsa: A baloldal tovább folytatja a magyar emberek sértegetését
Gyurcsányné szerint az ország az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan, kétkezi munkásokra épül
Fotó: MH/Ficsor Márton

A KDNP-s politikus sajtótájékoztatóján felidézte, hogy „Gyurcsányné” szerint az ország az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan, kétkezi munkásokra épül.  

Nem ez az első nyílt sértegetés a baloldali politikusok részéről - mutatott rá. Közölte, hogy az elmúlt hónapokban egymást követték a nyilatkozatok, amelyekből szerinte egyértelmű, hogy a baloldal lenézi a munkásokat, a vidékieket, a nyugdíjasokat, vagyis nyíltan sértegeti és támadja az embereket.

Gyurcsányék céltábláján most éppen a kétkezi munkások vannak soron, akiket nagyon is meg kell becsülni,  mert  jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország épül, fejlődik - mondta Nacsa Lőrinc.

A kormánypárti politikus szerint korábban a szintén „gyurcsányista” Niedermüller Péter a fehér keresztény magyar embereket „támadta”, majd a szocialista Bangóné Borbély Ildikó egyszerűen „lepatkányozta” a nemzeti oldal szavazóit.

Momentumos politikusok pedig arról beszéltek, hogy a vidékieknek és a 60 év felettieknek nem szabadna szavazniuk. Sőt, kimondták, hogy egyenesen „rühellik a vidékieket”. A mára teljesen baloldalivá vált Jobbik is a nyugdíjasok ellen kezdett hadjáratot, farhát-kommandónak és hülyének nevezte a nyugdíjasokat. A Jobbik szerint „szemeikben gyűlölet lobog”, a „szájukból pedig a szennyvíz folyik” - sorolta.

A frakciószóvivő összegzése szerint ez a baloldal igazi arca.

Miközben a migránsok előtt simán megnyitnák a kapukat, lenézik a magyar munkásokat, a vidékieket, a nyugdíjasokat, ezzel szemben a Fidesz-KDNP-re minden magyar ember számíthat - húzta alá. 

A kereszténydemokrata politikus kérdésre Karácsony Gergely és Szabó Tímea (Párbeszéd) közös, többi között az időseket érintő javaslatáról, azt mondta: a tömegközlekedésről nem kitiltani kellene a nyugdíjasokat, illetve a többi utazót, hanem sűríteni kellene a járatokat, hogy szellősebben utazhassanak az emberek. 

Ezek szerint Karácsony Gergely és a Párbeszéd mégis támogatta tavasszal a kormányzati intézkedéseket, ez akkor nem így tűnt, sőt folyamatosan támadták a kormányt, valamint a védekezésben részt vevő szakembereket - jegyezte meg. 

A kormány mindig az operatív törzs javaslata alapján hozza meg a döntéseit, és ez így lesz a jövőben is - rögzítette Nacsa Lőrinc.

Az influenzaoltás ingyenességéről és arról, hogy a DK szakpolitikusa Komáromi Zoltán szerint nincs elég védőoltás, azt mondta: nagyon veszélyes a baloldal „álhírterjesztése”. 

Közölte: kezdték a kamuvideókkal, aztán folyamatosan zajlott az álhírek terjesztése baloldali politikusok részéről. 

Ha győztest szeretnének hirdetni, bár ez egy nagyon méltatlan díj, akkor a DK viszi a prímet - fogalmazott Nacsa Lőrinc. 

Leszögezte: folyamatosan szállítják ki az influenza elleni védőoltásokat a háziorvosokhoz, rendelkezésre áll elegendő mennyiség, illetve újabb és újabb adagokat tudnak akár azonnal, akár egy-két hetes időtávon belül rendelni. Megerősítette: a védőoltás ingyenes. További kérdésre közölte: első ütemben közel 1,5 millió adag oltóanyagot szállítottak ki, amely duplája a tavaly igénybe vett mennyiségnek. 

Azt kérte, a baloldali politikusok ne tévesszék meg álhírekkel az embereket, ez komoly veszélyt okozhat. 

Újabb kérdésre a Magyar Orvosi Kamara felvetéséről a további járványügyi szigorítások szükségességéről azt mondta, folyamatosan egyeztetnek a kamarával és a szakmai szervezetekkel. 

Arról, hogy mikor jöhetnek újabb szigorítások közölte: ahogy eddig, ezután is a járványügyi szakemberekre és az operatív törzsre fognak hallgatni e téren, ha ők ezt javasolják, akkor. 

Legutóbb egyébként az Országgyűlés hétfőn szigorította a karanténszabályokat - idézte fel.

Arról, hogy Jakab Péterre (Jobbik) a krumplis országgyűlési akciója miatt a házelnök 4,4 millió forintos büntetést rótt ki, azt mondta: a képviselő útszéli stílusa nem az első eset, folyamatosan provokálja a kormány és a parlament tagjait. 

Pontosan tudta, hogy egy ilyen akció milyen büntetést von maga után. Az ellenzéki politikus kéthavi tiszteletdíj megvonásban részesült, a kormánypártok egyetértenek ezzel a büntetéssel - mondta Nacsa Lőrinc.

Kapcsolódó írásaink