Belföld

„Lehet tüntetni október 23-án, de ez színjáték, hiszen az ellenzéki pártok fizetik a belépőjegyet”

A tejben-vajban fürösztött SZFE félrevezetett hallgatói és provokatőr tanácsadói, ott forradalmat játszanak, ahol az 1956-os egyetemisták vére öntözte az utcát - írja az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából kiadott közleményében a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

„Lehet tüntetni október 23-án, de ez színjáték, hiszen az ellenzéki pártok fizetik a belépőjegyet”
„A tejben-vajban fürösztött SZFE félrevezetett hallgatói és provokatőr tanácsadói, ott forradalmat játszanak, ahol az 1956-os egyetemisták vére öntözte az utcát.”
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A közleményben kiemelik: egyre kevesebben vannak azok, akik az 1956-os magyar forradalomra személyes élmények alapján emlékezhetnek.

Akkor október 23-án, az ország népének elégedetlensége eláni erővel tört felszínre. Egyetemistáink készek voltak akár életüket is adni a szabadság kivívásáért. Este a Vas utca megtelt azzal a tömeggel, amely a Rádióhoz indult. ÁVH-s fegyveresek állták útját a petíciót vivőknek. Röviddel ezután megkezdődött a Rádió ostroma. Így aztán a Vas utca jelképes hellyé vált. Igazi szabadságharcos fiatalok útvonala volt - idézik fel a forradalom eseményeit.

A CÖF-CÖKA szerint a „tejben-vajban fürösztött SZFE félrevezetett hallgatói és provokatőr tanácsadói, ott forradalmat játszanak, ahol az 1956-os egyetemisták vére öntözte az utcát.” Ők igazi szabadságharcosok voltak, nem meggondolatlan színészpalánták. 1956-ban forradalmár fiataljainkat a terrorista Kádár-rendszer kivégezte vagy rájuk csukta a börtön kapuját.

A szabadság kint van és nem bent, ahol önként magukra zárják az ajtót.

Lehet tüntetni október 23-án, de ez színjáték, hiszen az ellenzéki pártok fizetik a belépőjegyet - fogalmaz a civil szervezet a közleményben. Hozzáteszik: a CÖF-CÖKA szellemi honvédői figyelemmel a COVID járványra, csendben méltóságteljesen emlékeznek otthoni gyertyagyújtással az elesett ifjú hősökre.

Kapcsolódó írásaink