Belföld

Fidesz: A baloldal több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el az országból

Teljesen hiteltelen a baloldal az egészségügy és a szakdolgozói béremelés ügyében - tudatta a Fidesz pénteken lapunkhoz eljuttatott közleményében. A nagyobbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció állításaira reagált.

Fidesz: A baloldal több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el az országból
Fidesz: A baloldal több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el az országból
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A baloldal kormányzása alatt több ezer egészségügyi dolgozót üldöztek el az országból vagy tettek utcára, a többieket pedig megalázóan alacsony bérért dolgoztatták - emlékeztet kommünikéjében a Fidesz.

"A baloldal csak a kamuhírekkel és a védekezésben résztvevő szakemberek támadásával van elfoglalva, sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem akar segíteni az országnak" - hangsúlyozta a Fidesz, hozzátéve: Gyurcsányék is jól tudják, hogy az ápolók és egészségügyi szakdolgozók béremelési programja jelenleg is zajlik.

"Azt is jól tudják, hogyha rajtuk múlt volna, akkor ápolói béremelés sem lenne, mert a baloldaliak nem szavazták meg az ezt biztosító forrásokat. 2022-ben egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit a 2019-ben indult béremelési program előtt keresett. Idén januárban 14 százalékkal emelkedett, novemberben pedig újabb 20 százalékkal emelkedik a bérük" - zárul a Fidesz közleménye.

Kapcsolódó írásaink

„Támogatni kell Budapestet”

ĀFürjes Balázs: Az a budapestiek érdeke, hogy ha vannak is politikai különbözőségeink, a vitákat folytassuk le, bátran vállaljuk fel