Belföld

Mindent tagad Donáth, a baloldal főmachinátora

Az ellenzék külföldi érdekcsoportokkal, álcivilekkel és a nemzetközi liberális fősodratú médiával közösen politikai offenzívát indít a kormány ellen – írta Varga Judit

A momentumos Donáth Anna nem kér bocsánatot brüsszeli dezinformációs tevékenységéért.

Mindent tagad Donáth, a baloldal főmachinátora
Ideális terep a támadásokhoz. Donáth Anna az Európai Parlamentben
Fotó: Európai Parlament

Lejárató anyagoknak titulálta Donáth Anna azokat a kiszivárgott felvételeket, amelyeken az EP-képviselő párttársaival folytatott beszélgetésen bevallotta, hazugság volt diktatúratörvényről beszélni a tavasszal megszavazott, a rendkívüli jogrendet bevezető jogszabály kapcsán. Tegnapi Facebook-bejegyzésében a momentumos politikus azt is megjegyezte, a kormány az elmúlt években elfoglalta a szabad média állásait, így az állampolgárok egyre nagyobb felelőssége, hogy segítsék azt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter árulásnak titulálta Donáth Anna dezinformációs tevékenységét. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig arról írt Facebook-oldalán, a politikus kiszivárgott mondatai ismételten bebizonyítják, hogy „mialatt tavasszal a kabinet a magyar emberekkel közösen azért dolgozott, minél kevesebb honfitársunk élete vagy munkája kerüljön veszélybe, addig a magyar ellenzéki pártok Brüsszelben és az egész világon egy összehangolt és soha nem látott erősségű, álhírekre épülő támadássorozatot indítottak Magyarország ellen”.

Varga kiemelte: a momentumos EP-képviselő szavai példa nélküli ellenzéki machinációkról rántják le a leplet, hiszen Magyarországon a rendszerváltást követően biztosan most fordult elő először, hogy egy, az egész világot sarokba szorító válsághelyzet során a magyar ellenzék tagjai az összefogás és a magyar emberek megsegítése helyett külföldi érdekcsoportokkal, álcivil szervezetekkel és a nemzetközi liberális fősodratú médiával közösen politikai offenzívát indítsanak a demokratikusan megválasztott kormány ellen. Hozzátette, Donáth szavai magyarázatot adnak az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elfogultságára, Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot támadó szavaira és az Európai Parlament szocialista alelnökének, Katarina Barley-nak Magyarország és Lengyelország kiéheztetésének szükségességéről adott nyilatkozatára is. „Elfogadhatatlan, hogy a látványos lebukás ellenére eddig még sem a Momentum, sem a többi ellenzéki párt nem kért bocsánatot a magyar emberektől” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink