Belföld

Kocsis Máté: Önök megbuktak úgy, ahogy vannak!

A Fidesz frakcióvezetője a parlamentben értékelte a vasárnap borsodi időközi parlamenti választást, amelyet a kormánypárt jelölte, Koncz Zsófia nyert meg a baloldali jelölttel, Bíró Lászlóval szemben. Szerinte a választók ítéletet mondtak a Soros-kolbászról: nem ízlett nekik.

Kocsis Máté: Önök megbuktak úgy, ahogy vannak!
Kocsis Máté: Önök megbuktak úgy, ahogy vannak!
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Roppant kínos, ami ma itt történt, kezdte napirend előtti felszólalását Kocsis Máté hétfőn, a parlamenti ülésen. A baloldali pártok hallgatnak a tegnap történtekről, a Jobbik pedig csak vagdalkozik, mondta, nem tudnak méltósággal veszíteni.

A baloldal egyetlen alkalommal sem gratulált Koncz Zsófiának a mai ülés során, hívta fel rá a figyelmet Kocsis. Szerinte nem tudják elviselni a verséget, és a saját prorblémáikkal sem tudnak szembenézni. Kocsis gratulált Koncznak, és szeretettel várja a frakció néhai édesapja helyén, aki júliusban halt meg közúti balesetben.

Nem mond igazat a baloldal, a körzet soha nem volt kormánypárti, ez a pártszövetség soha nem ért el még itt 50 százalék feletti eredményt itt egészen mostanáig, az viszont sokat elárul a baloldali összefogásról, hogy kevesebb szavazatot kapott a baloldal százalékosan és nominálisan is a 2018-as eredményhez képest, mondta a frakcióvezető, aki így összegzett: tegnap a választók ítéletet mondtak, nem ízlett nekik a Soros-kolbász.

Önök megbuktak úgy, ahogy vannak - mondta Kocsis Máté a baloldalnak. Egy olyan embert akartak beküldeni a parlamentbe, aki a zsidókat vérig sértette, és bérből és fizetésből élőket nem fizetette ki, utalt Bíró botrányaira a Fidesz politikusa.

A baloldal mentegette ezt az embert. Mindenki azon dolgozott, hogyan lehet egy nettó nácit tisztára mosdatni, emlékeztetett a frakcióvezető, Gyurcsányt is idézte, aki Bíróval akart együtt küzdeni, Karácsony Gergely pedig egymásra hangolódásról beszélt Bíró mellett kampányolva, jobbikos barátokról. Jakab Péter jobbikos pártelnököt a leggyávább alaknak nevezte Kocsis Máté, tegnap este még hajmeresztően nyilatkozott, ma pedig meg sem jelent a parlamentben, hívta fel rá a figyelmet. 

Arról is beszélt, hogy a DK-sok összefogtak egy olyan párttal, akik miatt korábban még utcára vonultak, az pedig, hogy a jobbikosok is összeállnak egy olyan párttal, amely ellen szerveződtek, az „talán már meghaladja a jóízlés határait.” A jobbikosoknak azt is mondta Kocsis, hogy Vona Gábor elvette a Jobbik lelkét, Jakab Péter el is adta. Gondolkozzanak el, hogy miért lettek 20 százalékos pártból 6 százalékos párt.

Szégyelljék magukat! - szólította fel beszéde végén a baloldalt Kocsis Máté - írja az Origo.

Kapcsolódó írásaink