Belföld

Az 50 százalékot sem éri el a részvételi arány Borsodban

Az 50 százalékot sem éri el a részvételi arány a borsodi időközi országgyűlési választáson.

Az 50 százalékot sem éri el a részvételi arány Borsodban
Koncz Zsófia leadja szavazatát Szerencsen
Fotó: Facebook

A 18 óra 30 perces adatok szerint a választásra jogosultak 44,57 százaléka, 34 627 fő szavazott Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében az időközi országgyűlési képviselő-választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. Ez elmarad a 2018-as részvételi adattól, akkor a választópolgárok 64,95 százaléka, 50 118 fő adta le a voksát.

A választókerületben mintegy 77 700-an jogosultak szavazásra, közülük ötvenen átjelentkezéssel szavaznak, vagyis ők nem a lakóhelyükön, hanem a választókerület egy másik településén adhatják le voksukat. A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki, a választópolgárok öt jelölt közül választhatják ki a körzet korábbi képviselője, a július 10-én, egy tragikus közlekedési balesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc utódját.

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje már reggel 9 órakor voksolt Szerencsen a 3-s számú szavazókörben, a Rákóczi-vár lovagtermében.

„Akár néhány szavazaton is múlhat a győzelem, ezért rendkívül fontos, hogy a család minden tagja részt vegyen a mai szavazáson!” - írta Facebook-oldalán.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Koncz Zsófia helyi ügyekre koncentrálna

ĀA munkahelyvédelmet, a munkahelyteremtést és a térség infrastrukturális fejlesztését tekinti feladatának a borsodi időközi országgyűlési választás fideszes jelöltje