Belföld

Az ápolók fizetését is növeli a kormány

Az orvosok drasztikus béremelése mellett folytatódik a szakdolgozók, így az ápolók béremelési programja - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden. Összesítése szerint ez 72 százalékos pluszt jelent majd az ágazatban dolgozóknak 2022-re.

Az ápolók fizetését is növeli a kormány
Dömötör Csaba
Fotó: MH

Több helyen felmerült a kérdés a kormány minapi bejelentése kapcsán, hogy az orvosok mellett az ápolók is kapnak-e béremelést. Dömötör Csaba erre adott választ a magyar kormány hivatalos oldalán közzétett Facebook-videójában. 

„A szakdolgozók, így az ápolók béremelési programja jelenleg is folyamatban van” - jelentette ki az államtitkár, aki a részleteket is ismertette:

  • a folyamat 2019-ben kezdődött egy 8 százalékos emeléssel;
  • ezt idén januárban egy 14 százalékos béremelés követte;
  • novemberben 20 százalékos emelés következik;
  • végül 2022-ben egy újabb 30 százalékos emelés jön.

Összegezve elmondta, hogy a program bevezetése 72 százalékos pluszt jelent az ápolóknak. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom