Belföld

„A baloldal egyszer már tönkretette az egészségügyet”

 A Gyurcsány vezette baloldalon ma ugyanazok sorakoznak, akik egyszer már tönkretették az egészségügyet - reagált a nagyobbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„A baloldal egyszer már tönkretette az egészségügyet”
A Gyurcsány vezette baloldalon ma ugyanazok sorakoznak, akik egyszer már tönkretették az egészségügyet
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Előzőleg az ellenzéki párt azt kezdeményezte, hogy az egészségügyi és a szociális szféra minden dolgozója kapjon százszázalékos, visszamenőleges béremelést.

A Fidesz felidézte, a baloldali kormányok csak elvettek az egészségügytől, hagyták leépülni a betegellátást. Az egészségügyi életpályát kiszámíthatatlanná tették, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták a dolgozókat, utcára tettek és elüldöztek több ezer ápolót és orvost.

Mindennek ellenére Gyurcsányék még a kórházi napidíjat, illetve a vizitdíjat is bevezették - írták.

Hozzátették, a baloldal sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem képes támogatni a védelmi intézkedéseket, ehelyett kamuvideókkal és kamuhírekkel támadja a járványügyi és egészségügyi dolgozókat, a baloldal egész egyszerűen nem segít az országnak.

Emlékeztettek: a Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, gondoskodik az ápolók, orvosok utánpótlásáról, emeli a bérüket és a járvány alatt sem hagyja magukra őket. Nyáron az egészségügyi dolgozók 500 ezer forint extrajuttatásban részesültek, és most további összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást érhetnek el, ezért is fogadta el a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatát. Az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetése novemberben húsz százalékkal emelkedik, 2019 és 2022 között pedig összesen 72 százalékkal. Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog - írták.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom