Belföld

Tiltakozás az LMBTQ-propaganda ellen

Demonstrációt szervez a Mi Hazánk Mozgalom szombat délutánra a Meseország mindenkié című, LMBTQ-propagandát is tartalmazó könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület székházához, Megvédjük a megtámadott családanyákat – Tüntetés a normalitás mellett címmel.

Tiltakozás az LMBTQ-propaganda ellen
Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese is durva fenyegetéseket kapott, amiért tiltakozott a mesekönyv ellen
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A mesekönyv elleni tiltakozás miatt ugyanis már többen kaptak durva, sőt halálos fenyegetéseket, Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese és Schittl Eszter, a CitizenGo nevű online keresztény szervezet aktivistája is, akinek például ezt írták: „Óvatosan náci r*banc, mert be lesz törve a pofád! Tudom, hol laksz." 

Eközben már csaknem nyolcvanezren írták alá a CitizenGo petícióját, amelyben azt kérik a könyvesboltoktól, hogy vegyék ki a kínálatukból a kisgyermekek egészséges fejlődését veszélyeztető kiadványt, amelyben a transzgender nemváltásokat megjelenítő mesék mellett homoszexuális esküvőt és házasságot bemutató történetek is helyet kaptak. Tegnap a CitizenGo arra biztatta követőit, telefonon is tudassák véleményüket a Líra és a Pagony üzleteivel, természetesen udvarias formában. 

Vasárnap egyébként mesematiné lesz a II. kerületi Átriumban, ahol a könyvből felolvas majd Őrsi Gergely szocialista polgármester is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom