Belföld

A baloldal mindig becsapta az időseket

A baloldal mindig becsapta az időseket és még a járványban is veszélyeztette őket - reagált a Fidesz az MSZP és a DK nyilatkozatára.

A baloldal mindig becsapta az időseket
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

Teljesen mindegy mit ígérget a baloldal a nyugdíjasoknak, mert mindig becsapta az időseket.  A baloldalon most is ugyanazok sorakoznak, akik sorozatos megszorításokkal nehezítették az idősek életét, elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, az egekbe emelték a rezsit, adóztatni akarták a nyugdíjakat, és még a háziorvos látogatását és a kórházi ellátást is fizetőssé akarták tenni a nyugdíjasoknak. A baloldal a járvány alatt is veszélyeztette az időseket, amikor nem támogatta a járvány elleni védelmi intézkedéseket - írja a nagyobbik kormánypárt sajtóközleményében. 

A Fidesz-KDNP kormányzása óta kiemelt megbecsülést kapnak az idősek, garantált az inflációkövető nyugdíjemelés, és a nyugdíjprémium bevezetésével az elmúlt években az időseket is részesítettük a jó gazdasági teljesítményből. Csökkentettük a rezsit és rezsiutalvánnyal is segítettük a nyugdíjasokat.  A járvány okozta nehézségek ellenére sem megszorításokkal sújtjuk az időseket, hanem januártól megkezdjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítését is - emelik ki.

Kapcsolódó írásaink