Belföld

Letiltotta a kormány hivatalos fiókját a Twitter

Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebookon.

Letiltotta a kormány hivatalos fiókját a Twitter
Letiltotta a kormány hivatalos fiókját a Twitter
Fotó: Facebook

Kovács Zoltán ezt rendkívül érdekesnek nevezte annak tükrében, hogy az Európai Bizottság éppen szerdán fogja publikálni első jogállamisági jelentését.

„Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok” - írta.

Hozzátette, megtették a szükséges lépéseket, várják a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot.

Időközben Vera Jourová ismertette az Európai Bizottság Soros György által komponált abszurd és valótlan jogállamisági jelentését, amelyről  Varga Judit igazságügyi miniszter is kifejtette véleményét közösségi oldalán.

A Twitter pedig szép csendben újra elérhetővé tette Magyarország kormányának Twitter-oldalát – fogalmaz új bejegyzésében Kovács Zoltán. 

„Ez mind szép és jó, csak egy a bökkenő: lenullázták a követők számát. Továbbra is várjuk a Twitter hivatalos állásfoglalását, hogy milyen okból tiltotta le az oldalt és követeljük az eredeti állapot visszaállítását!”

Kapcsolódó írásaink

Tíz tény a magyar médiáról

ĀA Médianéző Központ elemzése tény-alapon vizsgálja és tíz pontban mutatja be a magyarországi médiapiac sokszínűségét