Belföld

Mételynek nevezte a Pest megyei szocialistákat Tüttő, felháborodást okozva

Bemelegítés a kongresszusra

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke Pest megyei párttársait Fidesz-bérenceknek nevezte az ATV-ben. Azt állította ugyanakkor, a Villányi úti pártközpont előtt nem MSZP-sek voltak a Dalí-maszkban tüntetők.

Mételynek nevezte a Pest megyei szocialistákat Tüttő, felháborodást okozva
Fotó: MH

Tüttő Kata, a szocialisták főpolgármester-helyettese szintén az ATV-ben azt fejtegette, „egy mételyt vágtak ki az MSZP testéből, Mesterházy Attilának nem célja a kormányváltás”.

A Pest megyei MSZP-sek körében óriási felzúdulást váltott ki a két politikusnő kijelentése. „Kunhalmi Ági, kérjél bocsánatot! Ezek a »Fidesz-bérencek« ácsolták alád évekig a politikai színpadot. Kedves Pest megyei »mételyek«, tisztelettel kérem, hogy a kommentben írjátok oda, »én is ott voltam«, lássa mindenki, hogy Kunhalmi ismét nem mondott igazat” – reagált közösségi oldalán az MSZP Pest megyei szervezetének korábbi elnöke, Fekete Zoltán.

A bejegyzés alatt kommentáradattal borították el a tüntetésen résztvevők az oldalt.

Egyikük azt írta: „Szomorú, hogy ez a párt idáig süllyedt, köszönhetően a hataloméhes vezetésnek. Sok mindent meg lehet magyarázni, de a számok nem hazudnak. A regnáló vezetés alatt sorban léptek ki a tagok, zárták ki a húsz–harminc éve köztünk lévőket. Sorban szűntek meg, vagy számoltak fel alapszervezeteket, mondvacsinált ürüggyel.” Szöllősi Istvánné, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a Pedagógus Szakszervezet egykori főtitkára hozzászólásában felvetette: „Tessék mondani, lehet Métely az is, aki nem volt jelen a tüntetésen? Magamról beszélek, merthogy lélekben én is ott voltam.”

Az MSZP ma tartja tisztújító kongresszusát, amelyen egyetlen tisztség betöltéséért sem lesz verseny a pártban, hiszen egy hete az országos jelölő bizottság átírta a tisztújítás forgatókönyvét. Így Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes egyedüli jelölt maradt a társelnöki posztra.

Megválasztották az MSZP társelnökeit

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalan választotta az MSZP társelnökévé szombaton a párt online kongresszusa.

Mészáros Tamás, a kongresszus szavazatszámláló bizottságának elnöke az MSZP Facebook-oldalán közvetített videóban azt mondta, a társelnökök megválasztását a 261 küldöttből 225 támogatta.

A párt elnökhelyettese Komjáthi Imre lett, a párt alelnökének Gurmai Zitát és Hegyi Gyulát választották.

A választmány elnöke a korábban a posztot már betöltő Hiller István lett.

Kapcsolódó írásaink