Belföld

Baranyi és a babazászló

Gúnyos kioktatás, hazugságok, megdöbbentő tájékozatlanság, a demokratikus működés semmibevétele – a ferencvárosi polgármester kezd vállalhatatlanná válni támogatóinak

Szürreális jelenetek játszódtak le tegnap Ferencváros képviselő-testületi ülésén, Baranyi Krisztina már a balliberális oldalnak is egyre kínosabb.

Baranyi és a babazászló
A szivárványos zászlót büszkén kitűző polgármesternek a babazászló nem kell
Fotó: 9.Tv

Ferencváros polgármestere minden lehetőséget megragad a politikai propagandára, a képviselő-testület tegnapi ülésén például maszkján a balliberális Magyar Hangot reklámozta. De kormányellenes propagandává tette volna a Ferencváros Sportjáért-díj odaítélését is, amely eredetileg szintén szerepelt a napirenden, azonban már szerdán kiderült, hogy botrányos az ügy. A díjra a jelölés határideje márciusban lejárt, ám miközben a Fidesz-frakció által időben jelölt személy neve nem került fel a listára, a Baranyi Krisztina által augusztusban javasolt Tokmac Chol Nguen igen. Az előterjesztés indoklásában Baranyi „a magyar kormány menekültellenes gyűlöletkampányáról” értekezett, a futballista viszont jelezte, nem fogadja el a jelölést, mert nem szeretné, hogy politikai célokra használják fel.

A tegnapi ülésen Gyurákovics Andrea, a Fidesz-frakció vezetője felvetette, miért maradt le a listáról a jelöltjük, erre Baranyi határozottan leszögezte, „hozzánk semmilyen csatornán nem érkezett ilyen jelölés”. A jegyző azonban megszólalt: „Ööö hallomásból hallottam, hogy van még egy javaslat, de dr. Vi-lágos vette át, aki most szabadságon van…”, Baranyi erre kioktatólag közölte a fideszes képviselővel, hogy az ilyesmit „mindig a jegyzőnek kell továbbítani, nem a hivatal egy random emberének.” Gyurákovics közölte a polgármesterrel, hogy a jelölést a pályázati és jogi irodán kell megtenni a rendelet szerint. Ezután a jegyző zavarodottan elnézést kért, mondván, hivatali mulasztás történt. A szocialista Torzsa Sándor pedig emlékeztetett, hogy az előterjesztést már előző nap visszavonta.

Gyurákovics Andrea felszólította a polgármestert, hogy ha már úgy döntött, megszakítja az FTC támogatásának hagyományát, akkor ne is használja fel politikai céljaira a Fradit.

Napirend előtt azt is javasolták, hogy mivel a Három Királyfi Három Királylány mozgalom felhívására már több száz babazászló leng országszerte a polgármesteri hivatalokon, ráadásul Ferencvárosnak van is korábbról saját babazászlója, csatlakozzon Ferencváros is a kezdeményezéshez. Baranyi gúnyosan kijelentette: „Babazászlót azokra a házakra szoktunk kirakni, amelyekben gyermek született. Abban a pillanatban, amikor a Polgármesteri Hivatal épületében gyermek születik, a zászlót ki fogjuk tűzni.”

Szó esett továbbá „a Belső-Ferencvárosi forgalmi káoszról”, a Bakáts tér forgalmi rendjének megváltoztatásáról, amit sem hatástanulmány, sem a lakosság megkérdezése nem előzött meg, „csak amikor már minden ki volt táblázva, akkor celluxoztak egy tájékoztató papírt a kapukra.” Felkérték emellett a polgármestert, képviselje a kerületiek érdekeit a Fővárosi Közgyűlésben, ugyanis miután a Ferenc körúton a parkolósáv helyett biciklisáv lett, az üzletekben nem tudnak rakodni, így a boltok be fognak zárni. Baranyi megjegyezte: a biciklisávok tesztüzemben vannak, úgy, mint a Bakáts téri forgalmi változások, egyébként pedig az emberek menjenek vásárolni gyalog, vagy tömegközlekedéssel.

Kapcsolódó írásaink