Belföld

Wintermantel szerint kedden közlekedési káoszra kell készülni

Hatalmas káoszra készüljenek kedden a Budapesten közlekedők - figyelmeztetett Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja hétfőn, Karácsony Gergely főpolgármesternek a Nagykörút új forgalmi rendjéről szóló hétfői bejelentésére reagálva.

Wintermantel szerint kedden közlekedési káoszra kell készülni
Biciklisáv
Fotó: MH/Hegedüs Róbert, MH/Purger T

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatón azt mondta: Karácsony Gergely bejelentése legalább két hetet késett és csak azt bizonyítja, hogy tovább folytatódik a néhány hónapja kezdődött „emberkísérlet”.     

„Tipikus Karácsony Gergelyes részmegoldás született” - értékelt, majd úgy fogalmazott: „olyan nincs, hogy a körút egyik szakaszán visszaállítja a kétsávos közlekedést, miközben a parkolást megszűnteti, a másik részén pedig nem”.

A fideszes politikus álláspontja szerint a főváros vezetése kapkod egy olyan helyzetben, amit saját maga idézett elő, és amit az általuk megrendelt közvélemény-kutatás sem támaszt alá.

A főpolgármester hétfői bejelentése szerint kompromisszumos megoldás született a Nagykörút új forgalmi rendjének ügyében. A Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávos lesz az autós közlekedés, a szakaszon a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat. A körút többi szakaszán marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot.
 

Kapcsolódó írásaink