Belföld

Karácsony meghátrált a Nagykörút ügyében

Kompromisszumos megoldás született a Nagykörút új forgalmi rendjének ügyében - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Karácsony meghátrált a Nagykörút ügyében
A Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávos lesz az autós közlekedés
Fotó: MH/Hegedüs Róbert, Purger Tamá

Közlése szerint: a Nagykörút forgalma nagyon különböző az egyes szakaszokon, ezért Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávos lesz az autós közlekedés, a szakaszon a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat.

Hozzátette: a körút többi szakaszán marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot.     

„Olyan javaslatot szeretnénk, amely mindenkinek ad valamit” - fogalmazott. Kifejtette: a kerékpárosok továbbra is biztonságosan közlekedhetnek a Nagykörúton, az autósoknak pedig visszaadják a járműforgalomhoz szükséges kapacitás „túlnyomó részét, majdnem egészét”.

A Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt javasolta, hogy a Nagykörúton a parkolósáv helyett legyen kerékpársáv. Fürjes Balázs hétfőn a Twitteren azt írta, a kerékpársávot úgy kell kialakítani, hogy a boltok töltését és a mozgáskorlátozottak parkolását továbbra is biztosítani lehessen.

Kapcsolódó írásaink