Belföld

Semjén: A keleti keresztényekkel együtt kell megvédenünk a civilizációnkat

Különösen fontosnak nevezte a keresztény civilizáció védelmében a keleti és nyugati kereszténység együttműködését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Beloianniszban.

Semjén: A keleti keresztényekkel együtt kell megvédenünk a civilizációnkat
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) beszél, mellette Arszeniosz Kardamakisz ausztriai metropolita, magyarországi és közép-európai exarcha (b2) a Bartholomaiosz pátriárka 20 évvel ezelőtti történelmi látogatásának emlékére elhelyezett emléktábla avatásán a Szent Demeter-templom udvarán, a Fejér megyei Beloianniszban
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ennek az együttműködésnek a központi alakja, szimbóluma Szent István király - mondta.

A miniszterelnök-helyettes közölte: Magyarország mindig tudta, hogy Konstantinápolyból kapta a kereszténységet, és erre a térítésre építette Szent István a nyugati keresztény missziót.

Magyarország a nyugati kereszténységhez tartozik, de soha sem tagadta meg a keleti kereszténységet. Az a szolgálat, amelyet a konstantinápolyi egyetemes egyház tesz a világban, az a teljes kereszténységet szolgálja - mondta.

Semjén Zsolt részt vett Arszeniosz Kardamakisz ausztriai metropolita, magyarországi és közép-európai exarcha főpapi liturgiáján.

Szintén részt vett I. Bartholoamaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka 20 évvel ezelőtti látogatását megörökítő emléktábla leleplezésén.

Kapcsolódó írásaink