Belföld

Megjelentek az Egészségipari Támogatási Program részletei

Magyarországnak az az érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközök terén is képes legyen az önellátásra, így a járvány újabb hulláma esetén sem lenne kiszolgáltatva a nemzetközi piacnak - írta a Pénzügyminisztérium a lapunknak eljuttatott közleményben.

Megjelentek az Egészségipari Támogatási Program részletei
Magyarországnak az az érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközök terén is képes legyen az önellátásra (Képünk illusztráció)
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Pénzügyminisztérium programot indít ötvenmilliárd forintos kerettel azon hazai vállalkozások beruházásainak és fejlesztéseinek támogatására, amelyek a hazai egészségipar megerősítésében szerepet vállalhatnak.

Az Egészségipari Támogatási Program célja a hazai gyógyszer- és gyógyászati eszközgyártás fejlesztése a gyártóhelyek számának emelésével és hatékonyságuk növelésével. A vissza nem térítendő támogatás révén a pályázat nyertesei versenyképesebbé válhatnak, így a program a magyar gazdaság fejlődését is szolgálja. A legkisebb támogatható projektméret 400 millió forint - írták. 

A beruházásoknál az elszámolható költségek legalább fele gépek, berendezések beszerzésére fordítható, míg az infrastrukturális és ingatlan beruházás aránya az elszámolható költségek legfeljebb 50 százaléka lehet.

A pályázat részletei megtalálhatók a www.kormany.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink