Belföld

Patthelyzet Gödön

Feloszlattatná a gödi képviselő-testületet a város momentumos polgármestere – közölte tegnap Balogh Csaba az Átlátszóval. A sértődött városvezető azt követően szólalt meg, hogy a képviselők múlt héten megszavazták felfüggesztését.

Patthelyzet Gödön
Balogh Csaba
Fotó: Facebook

Fekete-Győr András párttársa az ülést követően jelezte, az ügy miatt mindenképp bírósághoz fog fordulni, mivel szerinte az nem segíti, hanem nehezíti Göd működésének biztosítását. Az Átlátszónak most azt mondta, a korábban elfogadott határozatok is jogsértők lehetnek.

Ha a kormányhivatal törvénysértést állapít meg, akkor korrekcióra utasítja az önkormányzatot, ha pedig erre nem hajlandó a testület, akkor bíróság elé kerül az ügy – vázolta a forgatókönyvet Balogh, hozzátéve, amint lejár a felfüggesztése, saját maga fogja kezdeményezni a grémium feloszlatását.

Amint arról beszámoltunk, a Pest megyei városban azért robbant ki belháború a baloldali összefogáson belül, mert a polgármester mindkét helyettesét vissza kívánta hívni tisztségéből.

A testület immár Balogh-ellenes baloldali többsége erre úgy reagált, hogy felfüggesztette a polgármestert. A patthelyzet valószínűleg marad, hiszen a feloszlatást nem fogják megszavazni a képviselők.