Belföld

A fegyelmi végéig felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

Atomjaira hullott Gödön a baloldali összefogás, miután a momentumos polgármestert – a DK, a Jobbik és az LMP javaslatára – az ellene folyó fegyelmi eljárás végéig felfüggesztették.

A fegyelmi végéig felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét
Felfüggesztették Balogh Csabát, Göd momentumos polgármesterét
Fotó: Facebook/Balogh Csaba

Megírtuk, a Pest megyei település önkormányzata volt az első, ahol belháború robbant ki a szivárványkoalíción belül. A casus bellit Balogh Csaba városvezető szolgáltatta, aki mindkét helyettesét, Lőrincz Lászlót és Fülöp Zoltánt is vissza kívánta hívni tisztségéből.

A képviselő-testület immár Balogh-ellenes baloldali többsége erre úgy reagált, hogy nem vette napirendre az erről szóló előterjesztést, sőt, a július 17-i ülésen fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen. S bár Balogh élt vétójogával, így a felfüggesztés csupán tizenöt napig volt hatályban, a pénteki rendkívüli képviselő-testületi ülésen újratárgyalták a két héttel ezelőtti napirendi pontot.

A momentumos polgármester minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy csitítsa a baloldali ellentéteket. Az ülés előtt például egyeztetéseket kezdeményezett a választási szövetségeseivel, amin azonban csak az LMP vett részt. Az ülésre a helyi momentumos szimpatizánsokat is behívta, és szót is adott nekik. Napirend előtti felszólalásában Balogh azt mondta: „október 13. az egyik legmeghatóbb nap volt számomra, mert polgármesterré választottak, s hét ellenzéki képviselő is bejutott a testületbe. (...) Ha akadnak is köztünk ellentétek, tegyük félre azokat, hogy választási ígéreteinkhez hűek legyünk”.

A teátrális szónoklatokkal, színpadias jelenetekkel gazdagított ülésen végül nem úgy döntöttek, ahogy azt Fekete-Győr András embere szerette volna, Balogh Csaba továbbra is fel van függesztve.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom