Belföld

Gyurcsányné elismerte, egy brüsszeli jelentésről egyeztetett Dull Szabolccsal

Elismerte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsány Ferencné, hogy egyeztetett az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal. A DK európai parlamenti képviselője azt mondta a műsorban, hogy egy brüsszeli, sajtószabadságról szóló jelentés miatt hívta fel Dullt. 

Gyurcsányné elismerte, egy brüsszeli jelentésről egyeztetett Dull Szabolccsal
Dobrev Klára szerint az adófizetők pénzéből egy baloldali lapot kellene finanszírozni
Fotó: Európai Parlament

A beszélgetés, amit Gyurcsányné elismert, elmondása szerint másfél hónapja zajlott. A többi beszélgetésükről nem beszélt, pedig - ahogy azt megírtuk - kiderült, hogy rendszeresen egyeztetett Dull vezető baloldali pártpolitikusokkal, köztük Gyurcsányéval, akit az Altus egyik számán hívogatott folyamatosan, ezt a híváslistája is bizonyítja – írja az Origo.

Ennek az egyetlen elismert beszélgetésnek a ténye is nagyon súlyos vád az indexes főszerkesztő ellen. Azt jelenti ugyanis, hogy a magát függetlennek beállító főszerkesztő, egy Magyarország elleni, elfogult, pártpolitikai célú jelentésben működött közre.

A beszélgetésben Gyurcsányné egy másik megdöbbentő kijelentést is tett: szerinte a baloldali önkormányzatok pénzelhetnék a felmondott indexesek új lapját, mert szerinte ez közszolgálati feladat. Vagyis szerinte az adófizetők pénzéből (hiszen az önkormányzatok is ebből működnek) egy baloldali lapot kellene finanszírozni. 

Kapcsolódó írásaink

Soros-nyomulás az Index körül

ĀPiacszerzési szándékok is erősen felsejlenek a hírportál szétesése kapcsán, az üzleti titkok kiszivárogtatása miatt pedig rendőrségi nyomozás indulhat