Belföld

Gyurcsánynéval is egyeztetett a kirúgott főszerkesztő

Bodolai László, az Index kuratóriumának tulajdonosi jogokat gyakorló vezetője azt írta a Facebook-on, hogy Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője rendszeresen egyeztetett baloldali politikusokkal az elmúlt hetekben. A Pesti Srácok beszélt - a felmondásba belehajszolt - Index-újságírókkal, akik elmondták: Gyurcsány Ferencnével, és az MSZP fontos háttéremberével, Nyakó Istvánnal is tárgyalt az elmúlt időszakban a főszerkesztő.

Gyurcsánynéval is egyeztetett a kirúgott főszerkesztő
A balliberális sajtó megpróbálja a hírportál környékén kitört belháborút a kormány beavatkozásaként feltüntetni
Fotó: MH

„Befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása” – többek között ezt írta Bodolai László, az Index igazgatóságának elnöke egy zárt fórumon közölt bejegyzésében.

A PestiSrácok.hu indexes forrásból úgy tudja, az ominózus igazgatósági ülés után Dull Szabolcs rögtön Gyurcsány Ferenc feleségével beszélgetett, Gyurcsányné közel fél óráig tárgyalt a portál akkori főszerkesztőjével.

De nem csak Gyurcsányné személye tűnik fel a háttérben. Indexes körökből a PS úgy tudja, a portál menesztett főszerkesztője az elmúlt időszakban naponta többször is egyeztetett az MSZP-s Nyakó Istvánnal is, tehát napi szinten folytathatott megbeszéléseket a baloldal befolyásos politikusaival. A volt főszerkesztő, aki Bodolai László nyilatkozata szerint kiharcolta magának a kirúgást, mikor üzleti titkokat szivárogtatott ki és megingatta a piac bizalmát is azzal, hogy átállította a portál címlapján a függetlenségi barométert.

Az Átlátszó főszerkesztője, a kormánypártisággal nehezen vádolható Bodoky Tamás közösségimédia-oldalán publikált posztjában azt írta, hogy nem látszott semmilyen bizonyíték politikai beavatkozásra. Szerinte a szerkesztőség tagjai, önként, ostrom nélkül adták fel a várat. „Várat építeni pedig sokkal nehezebb, mint sértődötten kivonulni belőle, ezt tapasztalatból mondom” - írta.

Kapcsolódó írásaink