Belföld

Orvosok és gyógyszerészek véleményére is számít a kormány

A szakellátásban dolgozó orvosok és a kórházi gyógyszerészek véleményére is számít a kormány - írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Orvosok és gyógyszerészek véleményére is számít a kormány
Orvosok és gyógyszerészek szakmai javaslataikkal segíthetik az eredményes átalakítást
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az intézményvezetők után a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek előtt nyílik meg a lehetőség arra, hogy hét napon keresztül kifejthessék álláspontjukat az egészségügyi ellátórendszer hatékonyabbá tételével kapcsolatban - írja az Emmi.

A kormány kiemelt célja, hogy minél szélesebb körben megismerje az egészségügyben dolgozók álláspontját annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és eredményes átalakítást hajthasson végre. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium webes felületei az egyes szakmai csoportok számára különböző időszakokban válnak elérhetővé - teszi hozzá a tárca.

2020. július 16-ától az intézményvezetők után a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek előtt nyílik meg a felület, hogy egy héten át megoszthassák álláspontjukat az egészségügy megújításával kapcsolatban.

A koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az ellátórendszer sérülékeny pontjaira, ugyanakkor fontos, előremutató kezdeményezések is kiépültek, mint például a digitális egészségügyi fejlesztések.

„Mindezen ismertek birtokában várjuk a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek véleményét is, hogy szakmai javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást” - írja az Emmi.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom