Belföld

„A baloldal megbecsülés helyett elüldözte az egészségügyi dolgozókat”

Álságos, hogy azok beszélnek egészségügyről, akik megbecsülés helyett elüldözték az egészségügyi dolgozókat – reagált a DK és az MSZP nyilatkozatára lapunkhoz eljuttatott közleményében a Fidesz.

„A baloldal megbecsülés helyett elüldözte az egészségügyi dolgozókat”
Ápoló védőfelszerelést vesz fel a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint írják, a Gyurcsány és a szocialista kormányzás alatt folyamatosak voltak a pénzelvonások, fizetős egészségügyet akartak bevezetni, kórházakat zártak be és több ezer dolgozót tettek az utcára. A járványhelyzet alatt pedig kamuvideóval próbálták lejáratni az egészségügyi dolgozókat. Még a jövő évi költségvetést sem voltak képesek megszavazni, ami biztosítja a járvány elleni további védekezést, és 156 milliárddal többet biztosít egészségügyre, mint idén.

Kiemelik, a Fidesz-KDNP kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől elvont pénzeket, országszerte megújulnak a kórházak, a szakrendelők, háziorvosi rendelők, valamint béremelési programok indultak, hogy méltó munkakörülményeket biztosítsanak az egészségügyi dolgozók számára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom