Belföld

Karácsony megszorításokról beszél, miközben pont ő kaszálja el a fejlesztéseket

Valótlan a balliberális városvezetés azon állítása, hogy a fővárosnak kevesebb pénzből kell gazdálkodnia jövőre. Mint korábban megírtuk, 2020-ban 857 milliárd forint áll a 2021-es költségvetésben az önkormányzatok támogatásánál, ami 16 százalékkal, 118 milliárd forinttal több, mint az idei évben. Karácsony Gergely megszorításokról beszél, holott ő maga húzott a nadrágszíjon.

Karácsony megszorításokról beszél, miközben pont ő kaszálja el a fejlesztéseket
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely maga az, aki nem szán pénzt a fideszes vezetésű önkormányzatok által tervezett, már kivitelezési tervekkel bíró felújításokra. 

Hiába voltak kész a tervek a budapesti útfelújításokra, rendes és értelmes kerékpárút-fejlesztésekre, Karácsony Gergely elkaszálta őket. A főpolgármester azonban csak azokat a kerületeket bünteti, ahol az őszi voksolásokon győzni tudtak a kormánypártok, ellenben kiemelt fővárosi feladatnak ítélte, hogy felújítsák a korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon házának utcáját.

Mint megírtuk, Karácsony lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét. A polgármester a járvány nyomán kieső bevételekre hivatkozva egyszemélyi döntéssel módosította a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját, de arra van pénz, hogy Bajnai Gordon XII. kerületi villájához vezető út megújuljon, nehogy a megbukott miniszterelnök kereke egy nagyobbat döccenjen.

Ezzel szemben Csepelen négy útszakasz felújítása, továbbá egy P+R parkoló és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el, a XVI. kerületben két, a szükséges engedélyekkel már rendelkező beruházást állított le, Rákosmentén lámpás csomópontok, valamint a kamionforgalmat a sűrűn lakott területről elterelő összekötőút megvalósítását akadályozza,  és Soroksár fejlődését is visszaveti a főpolgármester.

Kapcsolódó írásaink