Belföld

Potápi: Nemcsak a gyásszal, a jövőbe tekintéssel is törődni kell

 A trianoni trauma arra figyelmeztet, hogy nemcsak a gyásszal, hanem a jövőbe tekintéssel is törődni kell - hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Tolna megyei Alsónánán.

Potápi: Nemcsak a gyásszal, a jövőbe tekintéssel is törődni kell
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszél a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Tolna megyei Alsónánán
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Potápi Árpád János a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hozzátette: a 20. század vesztes évszázad volt a magyarok számára; a vesztes első világháborút a trianoni békediktátum követte, majd „a reménysugár után elveszítettük” a második világháborút, sőt a trianoni ország területét is csökkentették három faluval.

Az elmúlt tíz év nemzetpolitikája azt eredményezte, hogy „ma talán erősebbek vagyunk” - mondta.

Állampolgárságot, szavazati jogot kapott minden magyar, bárhol éljen a világban, elfogadtuk az alaptörvényünket, „ezekre építve bizakodhatunk abban, hogy a 21. század nyertes évszázad lesz a magyaroknak” - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink