Belföld

Nem vált valóra Fekete-Győr rémálma

Rémképekkel teli jövőt festett viccpártja követőinek a Momentum elnöke, de nem sokáig kellett várnia arra, hogy simán bizonyítsa a kormány, nincs mitől tartania.

Nem vált valóra Fekete-Győr rémálma
Fekete-Győr András pártelnök most mihez kezd?
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Fekete-Győr András ugyanis azt nyilatkozta, szerinte Orbán Viktor a járvány vámszedője, aki arra használja fel a koronavírust, hogy beszüntesse a magyar parlamentet, és a kétharmados mameluktöbbségét még utoljára felhasználva egyszemélyben kormányozhasson.

„Nem a vírus végéig, hanem határozatlan ideig, csak Isten tudja meddig. A Fidesz hatalmi céljai előtt eddig is kevés korlát volt: ezek egyike az volt, hogy a kormányfőnek hétről-hétre szembe kellett néznie a parlamentben a magyar nyilvánossággal és válaszolnia kellett a képviselők kérdéseire. Mától ez sem lesz, csak rendeletek, az igazságot kideríteni próbáló újságírókat pedig börtön fenyegeti majd” - eresztette ki az őt nyomasztó gondolatokat a pártelnök.

Igazat kell neki adni a mondatai egy apró töredékéért, ugyanis valóban nem a vírus végéig tartott a Fidesz-KDNP koronavírus elleni védekezésről szóló törvényének és az azáltali különleges jogrend. A kormány ugyanis még a járvány tényleges vége előtt benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, június 20-án véget is ér ez az állapot.

A többi azonban teljesen valótlan állítás, azok a bizonyos falra festett rémek, Fekete-Győr képzeletének szülöttei. 

A rendkívüli jogrend visszavonása azért történhet meg, mert a járvány elleni védekezés első szakaszát eredményesen zárta Magyarország – ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az okokat hétfőn.

És mint ahogy korábban mi is megírtuk, senki nem számolt le senkivel, senkit nem zártak börtönbe, a parlament folyamatosan ülésezik, az ellenzéki képviselők javaslatokkal és kritikával élhetnek, és immár brüsszeli papírja is van arról a kormánynak, hogy a diktatúrázás teljes mértékben alaptalan volt.

Kapcsolódó írásaink

Teljesült Varju László nagy vágya

ĀGyurcsány embere először nézzen az egyértelmű számokra - a kormány megvédte a magyarokat, utána pedig mélyen magába - kérjen bocsánatot