Belföld

A baloldalt kivéve mindenki látja, hogy sikeres volt a védekezés

A tények és az adatok zavarnak be leginkább a baloldali politikusok okfejtéseibe és vádaskodásaiba, az MSZP sem vesz tudomást arról, hogy a valóság teljesen más, mint amit ők szétkürtölnek.

A baloldalt kivéve mindenki látja, hogy sikeres volt a védekezés
Korózs Lajos szerint a kormány amatőr, amikor az állampolgárok védelme a feladata, ám a számok magukért beszélnek
Fotó: MH

Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő szerint „a kormány elkésett és elégtelen járványügyi intézkedései képtelenek biztosítani az egészségügyi és szociális dolgozók és az idősek védelmét, és a még segítségre képes önkormányzatokat is kizsigerelik, megfosztva őket a védelem eszközeitől. Ki kell mondanunk: ez a kormány amatőr, amikor az állampolgárok védelme a feladata!”

A baloldali poltikus valószínűleg egy alternatív valóságban tölti mindennapjait, ugyanis már szavai megjelenésekor, május közepén is nyilvánvaló volt, hogy a magyar kormány védelmi lépéseinek következtében sikeres a harc a koronavírus-járvány ellen, hát még most, a hónap utolsó napjaiban.

Objektum doboz

Az MSZP azonban sem ezért nem kér bocsánatot, sem pedig azért, amikor politikusuk azt mondta: „ma Magyarországon az államot úgy hívják, hogy Orbán Viktor, magyarán Ő kérte magának a hatalmat, ezt a hatalmat megkapta, innentől kezdve mindenért Ő a felelős.”

Kiemelendő, hogy igen nagy szerencse, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP felelt a járvány elleni védekezésért, mert ha az MSZP lenne hatalmon, ismét a megszorítások eszközéhez nyúltak volna.

Ahogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár írta a napokban: az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magyar éppen ennek a törvénynek köszönhetően van életben ma is.

Azzal pedig, hogy a kormány benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, a szocialistákban talán a rejtett módon való diktátorozás kényszere is elmúlik. Várható a bocsánatkérés?

Kapcsolódó írásaink