Belföld

Hiába reménykedett az ellenzék, hogy sikertelen lesz a védekezés

Az, hogy nem lett a koronavírus következtében történt halálesetek száma a jelenlegi sokszorosa a szakemberek és a kormány felkészültségének és határozottságának is köszönhető. A baloldalon ezt képtelenek megemészteni a politikusok.

Hiába reménykedett az ellenzék, hogy sikertelen lesz a védekezés
Tóth Bertalan láthatja, hogy a válságot kezeli és a polgárok érdekeit nézi a kormány, mégsem kér bocsánatot
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A rendkívüli jogrend azért volt nagy segítség, mert nem kellett egy rendelettel a parlament elé mennie, és nem kellett huzakodnia a baloldali ellenzékkel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök május 22-i rádióinterjújában.

Ne legyen kétségünk afelől, hogy a balliberális politikusok ott próbálták volna akadályozni a kormányt, ahol csak lehet, még így sem bírták ki verbális hadviselés nélkül. 

A felhatalmazás ideje alatt a baloldal szavajárását Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is előszeretettel használta: Orbán és a 133 bátor embere arra használja a korlátlan felhatalmazást, hogy a saját pozícióit erősítse. Nem a válság kezelésére, nem az emberek hétköznapi problémáinak megoldására, hanem a Fidesz pártpolitikai érdekeinek megfelelő irányítására - jelentette ki a Faceboookon, miközben saját szemével láthatta volna minden reggel akár a koronavirus.gov.hu-n, hogy az ország védekezése pont a Fidesz-KDNP lépéseinek hatására alakul talán még a reméltnél is sikeresebben.

A poltikus, úgy tűnik, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv figyelmes átolvasására sem vállalkozott, ha azt állítja, nem kezeli megfelelően a válságot és a polgárok érdekeit a kormány.

Tóth Bertalan arról is beszélt, hogy számára „szomorú, hogy harminc évvel a rendszerváltás után újra a szabadságjogokért, a jogállamért és a demokráciáért kell küzdenünk”. Kijelentette: a köztársaság, ami most van, az csak formájában köztársaság – egy alaki köztársaság –, ami valójában egy önkényuralmi rendszer, amit fel kell számolnunk!

Az MSZP politikusa bizonyára elfelejtette, hogy ilyet nyilatkozott, ugyanis miután kiderült, hogy annak ellenére, hogy ő nem ezt várta, a kormány benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, nem kért bocsánatot botrányos szavaiért. 

Hiába reménykedett a teljes ellenzéki oldal, hogy a járvány elleni védekezés sikertelen lesz, nem tudnak poltikai hasznot húzni a kialakult helyzetből.

A baloldal továbbra is ugyanazt a receptet ismételgeti a válságkezelésben, amely már kudarcot vallott: segélyalapú gazdaságot akarnak és ha tehetnék, újra eladósítanák Magyarországot.

Míg a kormány képes volt határozott és megalapozott döntéseket hozni, a baloldali poltikusoknak csak a beszólogatás maradt, a siker pedig elkerülte őket, hiszen nem jelenthetik ki azt, amit a Fidesz-KDNP igen: „Mi megmonduk!”

Kapcsolódó írásaink