Belföld

Így próbálja ostorozni a DK a védekezést egyedül lebonyolító kormányt

Elbagatellizálná a járvány elleni védekezés sikerességét a baloldal. Kiváltképp a Demokratikus Koalíció politikusai érzik úgy, hogy még mindig a diktatúrázás és hazánk lejáratása a legjobb móka, és ahelyett, hogy segítséget nyújtanának, a régi eszközhöz nyúlnak: leépítések, megszorítások, ahol csak lehet.

Így próbálja ostorozni a DK a védekezést egyedül lebonyolító kormányt
Gyurcsányné Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, nem nyert a baloldal, mikor egymást túlharsogva kiáltottak diktátor-farkast.

Lássunk is pár arcpirító hozzászólást a témában a DK szekértolóitól:

Oláh Lajos szerint a kormány utólag szeretné elmondani: „nincs itt semmiféle diktatúra, hiszen volt egyeztetés.’ Nem, nem volt és nem is lesz egyeztetés, amíg Magyarországon Orbán Viktor egyszemélyben dönt mindenről.”

Dobrev Klára szerint a vita az EP-ben azért volt, „mert ugye a magyar jogállamiság helyzete volt ismét napirendben, aminek tényleg nem örülök és hát mondjuk a szélsőjobboldali képviselők és a Fidesz képviselői próbálták védeni a mundér becsületét, de rajtuk kívül az összes parlamenti frakció, párt, beleértve az Európai Néppártot, a Fidesz pártcsaládját is, azt mondta, hogy példátlan és megengedhetetlen, hogy egy kormány Európában korlátozás nélküli felhatalmazást kapjon, mint ahogy az Orbán-kormány tette.”

Szintén Gyurcsányné mondta: „A válság alatt is működik a demokrácia. Na nem Magyarországon, hanem Európában. Nem Orbán-féle teljhatalomra, Európa ellenességre, hanem széleskörű együttműködésre van szükség.”

Molnár Csaba: „Demokratikus országban, –szerintem Magyarország már rég nem az – de csak egy rövid időre, mindig határozott időre, valami nagyon nagy baj esetén lehet ilyen különleges felhatalmazást adni, határozatlan időre nem.”

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán a bosszú embere, politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta útonálló.

A DK hivatalos oldala sem maradt ki a hergelésből: "Szerintetek miért kért korlátlan ideig tartó teljhatalmat, ha most maga ismeri be, hogy ezzel sem képes a járvány megfékezésére és a válság kezelésére?"

Nem lehet azt mondani, hogy most, amikor a kormány már benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot és június 20-án véget is ér ez az állapot, a DK-s hangadóknak bármiféle igazuk volt.

Ők 19-re lapot húztak, hátha dikatúra lesz, nem jött be, ideje a bocsánatkérésnek, mert ahogy írtuk, senkit nem zártak börtönbe, a parlament folyamatosan ülésezik, az ellenzéki képviselők javaslatokkal és kritikával élhetnek, és immár brüsszeli papírja is van arról a kormánynak, hogy a diktatúrázás teljes mértékben alaptalan volt. Hol a bocsánatkérés?

Különösen nevetséges a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc mondata, mely szerint ő azt gondolja, hogy a mai magyar ellenzék bármikor ennél sokkal jobban kezelné ezt a helyzetet.

Mindeközben az igazság az, hogy a baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást.

A mostani járványban is sok baloldali önkormányzatnál tettek embereket az utcára és csökkentették a közszolgálatban dolgozók fizetését. Különösen pikáns, hogy a Niedermüller Péter vezette DK-s Erzsébetváros miközben csökkentette a kerületi óvónők fizetését, több tízmilliós megbízásokat adott Gyurcsány Ferenc ügyvédjének, Czeglédy Csabának.

Képzeljük el mi lenne, ha az egész ország védekezéséért kellene felelniük!

Kapcsolódó írásaink