Belföld

Kilencvenkét milliárd forintos megbecsülés a frontvonalban harcolóknak

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: a frontvonalban teljesítők 500 ezer forintos egyszeri juttatása július 1-jén várható, és érinti mindazokat az egészségügyi dolgozókat, akik részt vettek a járvány visszaszorításában.

Kilencvenkét milliárd forintos megbecsülés a frontvonalban harcolóknak
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Összesen 92 milliárd forintról beszélünk és 160 000 egészségügyi dolgozóról - jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Meglátása szerint nemcsak a kormány és különösen a miniszterelnök hajtott végre történelmi tettet, hanem az egész ország összefogása volt példamutató. A sikerek alapját az szolgáltatta, hogy ők már a kezdetektől komolyan vették a járványt, azonban most az a feladatunk, hogy egy esetleges második „fordulóra", illetve a jövőre is felkészüljünk - emlékeztetett.

Az egészségügy struktúrájának anomáliái rendkívül karakteresen mutatkoztak meg az első hullám alatt - szögezte le. A 2030-ig tartó struktúraváltás egyik legfontosabb célkitűzéseként az állami- és magánellátás mielőbbi szétválasztását nevezte, melyet olyan módon kell végrehajtani, hogy az mind a két rendszer javára váljon.

Object box

A másik fontos cél, hogy a fekvőbeteg-ellátást az alsóbb szintek, például a családi orvosi rendszer megerősítésével tehermentesítsék. Alapos struktúraváltásban gondolkodnak, melynek munkálatai legalább két éve elkezdődtek, a szükséges átalakítások kezdetére pedig már nem kell sokat várni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom