Belföld

Az MSZP frakcióvezető-helyettese megválaszolhatná saját kérdését

A Johns Hopkins Egyetem Koronavírus Kutatóközpontjának keddi statisztikái szerint Magyarországon 100 000 lakosra 38,73 igazolt COVID-19 fertőzött jut, ami az egyik legalacsonyabb arány Európában, különösen azokhoz a nyugat-európai országokhoz hasonlítva, ahol ezek a számok elérik a több százas nagyságrendet.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese megválaszolhatná saját kérdését
Harangozó Tamás az MSZP frakcióvezető-helyettese, a párt Tolna megyei elnöke
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A lakosságarányos statisztikákból érdemes kiindulni, mert ezeket lehet összehasonlítani, és ezek alapján a legjobban védekező országok között vagyunk - nyilatkozta a héten Dömötör Csaba államtitkár kiemelve, hogy a számok egyértelműen bizonyítják a járvány elleni védekezés eredményeit. 

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény azonban nem csupán a gyors reagáláshoz volt szükséges, de biztosította, hogy az egészségügyi ellátó rendszerünk rendelkezzen mindazzal a szükséges gyógyszerekkel és védőfelszereléssel, amelyek az ellátásra szorulók kezeléséhez szükségesek.

Mi értelme volt a felhatalmazási törvénynek, mi értelme volt minden hatalmat időkorlátozás nélkül a magyar kormánynak átadni?- tette fel az őt gyötrő kérdést Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a párt egyik Facebook-videójában április 3-án.

Ha rápillant a magyar kormány eredményeire és a tényre, hogy hiába vízionálták, hogy a Fidesz-KDNP nem adja vissza a rendkívüli felhatalmazást az Országgyűlésnek, a válasz valószínűleg már benne is kristálytisztán megfogalmazódott.

Kapcsolódó írásaink