Belföld

Horváth László: Gyöngyöspata példája bizonyítja, hogy kell a törvénymódosítás

A törvénymódosítások, a világos beszéd és a világos határok szükségességét hangsúlyozta a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Horváth László: Gyöngyöspata példája bizonyítja, hogy kell a törvénymódosítás
Csődbe viheti Gyöngyöspata önkormányzatát a szegregált oktatást elmarasztaló kúriai döntés
Fotó: MH

A kormánypárti politikus közölte: ezért haladéktalanul az Országgyűlés elé terjesztenek törvénymódosítási javaslatokat. Azok első lépése a köznevelési törvény módosításának már beterjesztett javaslata, amelynek középpontjában a többi között a tanárok biztonságának növelése áll - fűzte hozzá.

A gyöngyöspatai kártérítési perrel kapcsolatban az elmúlt napokban olyan információk láttak napvilágot, „amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül” - mondta a fideszes politikus, hangsúlyozva, hogy még akkor sem, ha a bíróság jogerősen megítélte a 100 millió forintos kártérítés kifizetését.

Úgy fogalmazott: nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy van olyan tanuló, aki iskolai kudarcáért, sikertelenségéért kizárólag az iskolát és a tanárokat okolja, vádolja. Ez a tanuló - folytatta Horváth László - kétezer órát hiányzott, azaz két tanévet nem járt iskolába.

Horváth László szerint aki két tanévet mulaszt, az nem vádolhatja az iskolát, annak nem jár, nem járhatna teljes összegű kártérítés. Ehelyett magát kellene felelőssé tennie.

Objektum doboz

Közölte: „a mellett sem mehetünk el szó nélkül”, hogy van olyan család, ahol a börtönviselt garázda családfő a „börtönbizniszből”, és a javítóintézetet megjárt, szintén garázda fiú pedig az iskolai kártérítésből együtt várhat milliókat.

A képviselő véleménye szerint azoknak, akik hosszú időn keresztül bántalmaztak a környezetükben élőket, akik a közösbe soha nem tettek bele semmit, nem jár, nem járhatna kártérítés.

Horváth László azt mondta: azoknak a cigány családoknak a pártján állnak, akik az életüket a tanulásra, munkára és a tisztességesen megszerzett jövedelemre alapozzák.

„Szükség van törvénymódosításokra, világos beszédre és világos határokra” - hangoztatta.

A képviselő a Kúria döntése kapcsán korábban lapunknak elmondta, már a közeljövőben meg fognak tenni mindent annak érdekében, hogy a Soros-féle szervezetek pénzszerző akcióit megakadályozzák. Horváth László aláhúzta, a döntés felrúgja a társadalmi békét, túlzóan egyoldalú, és joggal fogja felháborítani a lakosságot. Utalt rá, szerinte az érintett roma családokat az őket képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vette rá a pereskedésre, amely a Soros-hálózat része.

Kapcsolódó írásaink