Belföld

Vejkey: Brüsszel ma már ott tart, hogy nem a jog és tények alapján dönt

Az Országgyűlés hétfői ülésén Vejkey Imre (KDNP) az Európai Parlament Magyarországot érintő vitáját értékelte.
 
    

Vejkey: Brüsszel ma már ott tart, hogy nem a jog és tények alapján dönt
Vejkey Imre
Fotó: MH

Vejkey azt mondta: Brüsszel a Római Szerződéstől elszakadva arra a kommunista gyakorlatra tért vissza, hogy meg sem hallgatja a vádlott felet, mert a koncepciós ítéletét előbb megírta, mint a vádiratot.

Ma Magyarország, holnap a lengyelek, aztán a csehek és a szlovákok, és ki tudja még ki jön - figyelmeztetett. Hozzátette: Brüsszel ma már ott tart, hogy nem a jog és tények alapján dönt, hanem nyilvánvaló képtelenségeikig fokozza a Magyarországgal szembeni vádakat.

Diktatúrára emlékeztető eljárásnak nevezte, hogy az EP olasz baloldali elnöke azt is meghatározta, hogy a vitában a független magyar kormányt ki képviselheti.

Mindennek van határa, a brüsszeli birodalmi központ legújabb igaztalan támadása már nem maradhat diplomáciai következmények nélkül - jelentette ki, hozzátéve, hogy ugyanazok támadnak, akik korábban az illegális migráció miatt tették ugyanezt.

Szégyenteljes, hogy a még koronavírus-járvány közepette sem nyugszik a „Brüsszel-Strasbourg-Soros-féle rohamcsapat” - fogalmazott.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a „nemzetközi liberális mainstream” támadása nem új keletű, a magyar kormány 2010 óta szembesül a kettős mércével és az elfogultsággal.

Ugyanakkor figyelmeztetett: ezek a viták az elmúlt időszakban súlyosabb szintre léptek, a koronavírus-járvány idején egyes európai politikai vezetőknek arra is volt idejük, hogy a magyar koronavírus törvényről hazugságokat terjesszenek.

Úgy értékelt: ezen támadások mellett nem lehet egy vállrándítással elmenni, hanem hangosan és tisztán meg kell védeni a magyar embereket és a nemzeti érdekeket.    

Kapcsolódó írásaink

Újabb mélypont Brüsszelben

ĀElsősorban értékrendi okokból támadják Brüsszelben hazánkat és Lengyelországot – mondta lapunknak Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője